vetélkedő

jordancheap4sale jordancheap4sale.com
growsunlight growsunlight.com

Történelmi-irodalmi diákvetélkedő Margittán

A Horváth János Elméleti Líceumban majd egy évtizedes hagyománya van annak, hogy március 15-én történelmi-irodalmi vetélkedőt szerveznek Zúg március címmel. Idén is így történt. A IX–X. osztályosok hat, egyenként 3-4 fős csapatot alkottak, hogy összemérjék a szabadságharccal kapcsolatos tudásukat és versmondó tehetségüket.

VII. Bölcs diákok országos vetélkedő – versenyfelhívás

A Communitas Alapítvány és az Örökségünk Őrei mozgalom a Babeș–Bolyai Tudományegyetem Magyar Biológiai és Ökológiai Intézete, Kommunikáció, Közkapcsolatok és Reklám Intézete, Kémia és Vegyészmérnöki Kara, Történelem–filozófia Kar, Magyar Történeti Intézete, valamint Matematika és Informatika Kara közreműködésével 2016 októbere és 2017 augusztusa között szervezi meg a VII. Bölcs diákok - országos szintű vetélkedőt gimnazisták számára „Milyen utcában laktak a dédszüleim?” címmel.

Jótékonyság Szacsvayval a Szacsvay-szoborért

Tégy jót Szacsvayval! – ezzel a felhívással fordul Bihar megye magyar diákjaihoz, osztályaihoz a Varadinum Alapítvány az 1848-as mártír országgyűlési jegyző váradi szobrának helyreállítása érdekében. A legjobbak jutalmul megnézhetik a Légy jó mindhalálig musicalt.

Lovassy Lászlóra emlékeznek a MIDESZ születésnapján

Lovassy László a reformkori magyar fiatalok tekintélyes vezetője, a '48-as szabadságharc emblematikus alakja volt. Bár az egészségét megtörte az elnyomó rendszer, addigi tevékenysége példaértékű a mindenkori ifjúság számára. Születésének 200. évfordulójára emlékezik a 25 éve megalakult nagyszalontai MIDESZ

Biharország, a mi szép hazánk

Az elmúlt hétvégén a Vidéki Ifjúsági Szövetség (Vidifisz) szervezte meg a püspökfürdői Perla Szállodában az immár hagyományossá vált, Biharoszág, szép hazám elnevezésű honismereti vetélkedő megyei döntőjét.

Szeretlek, Szalonta! – második mérkőzés

A hajdúvárosban működő Romániai Magyar Nyugdíjas Szövetség február elején immár másodjára rendezte meg a vidám vetélkedőt. A nyugdíjasok csapata az Arany János Elméleti Líceum tanár-diák csapatával mérte össze a tudását és szerencséjét.

Folytatódik a Moszkva-kvíz

Újból rendszeresen lesz Moszkva-kvíz. A népszerű vetélkedő immár negyedik évadát kezdi meg október 14-én, kedden 19 órától a nagyváradi Moszkva Kávézóban.

Diákok a szabadságharcról

Hol sírjaink domborulnak címmel az idei Festum Varadinum rendezvénysorozatban is megtartották a Kárpát-medencei magyar középiskolások történelmi vetélkedőjét. Az idei téma az 1848–1849-es magyar szabadságharc, a forradalom leverése és megtorlása volt annak 165. évfordulója alkalmából.

A Nagy Vagy vetélkedőn a hajdúváros csapata

A magyarországi és a határon túli magyar általános iskolák csapatainak kiváló hangulatú versenye a Nagy Vagy! vetélkedő, melynek keretében gyerekek, szülők és tanárok mérik össze tudásukat a földön, vízben és a levegőben zajló próbákban.

Oldalak