fúvószenekar

jordancheap4sale jordancheap4sale.com
growsunlight growsunlight.com

Osztrák zenekarban egy váradi trombitás

Az idei Festum Varadinum egyik kiemelkedő színfoltjaként láthatta-hallhatta a közönség az ausztriai Moosbrunn település fúvószenekarát. Margittán, Érmihályfalván és Székelyhídon is fellépett az együttes, melynek tagja a váradi származású PRINYI JÓZSEF.

Szent László király himnusza fog szólni a nagyváradi városháza tornyából

Az úgynevezett toronyzene egy 17. században divatos német műfaj, illetve rézfúvókra írt többszólamú zene, amelyet annak idején a napszakok jelzésére a városháza tornyában vagy templomtoronyban adtak elő. A Csökmői Ifjúsági Fúvószenekar jóvoltából már a tavaly megtapasztalhattuk ezt a különleges zenei élményt, amikor is a nagyvárad-újvárosi református templomból szólt a muzsika.

Délutáni muzsika Lehártól Lady Gagáig

Akár táncra is perdülhettek a nagyváradi Fő utcán vasárnap délután korzózók: indulóktól szambáig, változatos dallamokkal szórakoztatta az arra járókat a nagyváradi és a kiskőrösi fúvószenekar a XXIII. Festum Varadinum záró napján.

Újra színpadon a fúvósok

Az RMDSZ Bihar megyei szervezete ügyvezető elnökének, Szabó Ödönnek a kezdeményezésére alakult meg 2010-ben a Nagyváradi Szimfonikus Fúvószenekar, amely immár a második váradi koncertjére készül. Április 15-én, pénteken 19 órától a Nagyváradi Állami Filharmónia Enescu–Bartók-koncerttermében lépnek fel.