Szűcs László

jordancheap4sale jordancheap4sale.com
growsunlight growsunlight.com

Tragédiák nélkül nem megy?

Fájdalmasan érintett a hír, március elején elhunyt Bodoni Dombi István, az élesdi RMDSZ-szervezet egykori elnöke, a sebes-Körös-parti város köztiszteletben álló polgára. Ám a veszteségérzethez hamarosan a tehetetlen düh érzése társult, amikor arról is értesültem, hogy a pedagógus-könyvtáros, az Élesdi Művésztelep alapítója halálos gázolás áldozata lett, ami a nemzetközi főút mentén fekvő településeken – úgy Fugyivásárhelytől a Király-hágóig – sajnos tragikusan gyakori eset.

Káposztaünnepre hangolva

Kegyes volt az idő szeptember utolsó vasárnapján azokhoz, akik a borsi futballpályán szervezett Káposztafesztiválra kilátogattak.

HolnapFeszt a Fő utcai galériában

A nagyváradi Várad folyóirat minden érdeklődőt szeretettel vár szeptember 12–14. között a Vizuális Művészetek Galériájában (Fő utca 15. szám) a HolnapFeszt idei rendezvényein.

Síneken futó történetek

Nem szokványos, hogy egy kulturális rendezvénysorozat valamely programját egy világítástechnikai cég bemutatótermében rendezik, márpedig a Nagyváradra érkező magyar vasúttörténeti vándorkiállítás egy ilyen szakcég belvároshoz közeli, csendes váradi utcán megbújó székhelyén fogadta az érdeklődőket.

Czika Tihamér publicisztikái

Álmodok egy Erdélyt címmel jelent meg a Riport kiadó gondozásában válogatás CZIKA TIHAMÉR publicisztikáiból.

Napsugárból lesz áram

Megyénkben örvendetesen bővül a megújuló energiát felhasználók köre. Több önkormányzat is élt a kedvező lehetőséggel, és különböző módon hozzájárult napelemparkok létesítéséhez. Néhány példát közlünk alább.

Több mint stúdió, több mint galéria

Egyszerre civil szervezet, alkotói közösség, kulturális közösségi tér a nagyváradi Tibor Ernő Stúdió és Galéria. A Kanonok soron 1990 első heteiben az alapítók a kezük munkájával tették vonzó kiállítóhellyé a törmelékkel, szeméttel teli pincét, s az változatos kínálatával lett a váradi kultúraszeretők egyik kedvenc, otthonos helye. A minap abból az alkalomból beszélgettünk a TEG egyik alapítójával, mai vezetőjével, BÁNYAI SZABADOS KATALINNAL, hogy közös tárlattal és rendhagyó megnyitóval ünnepelték a huszonnegyedik évébe lépett közös munkát.

Moszkva ostroma

Ha van még, aki úgy gondolja, hogy ez a Moszkva utcai történet, a sokak számára ma is kultikus helynek számító egykori nyomdaklub helyén működő kulturális romkocsma harminc napos bezárása egyszerű csendháborítási eset, az mélységesen téved. Itt kultúrharcról van szó, a történet erősen hajaz az érdemei elismerése mellett lecserélt Bajor Andor utcanév esetére.

Partnerünk a Reggeli Újság

A Reggeli Újság napilap kiadója lett a média- és terjesztési partnere a hamarosan második számával jelentkező Biharország folyóiratnak, mely igényes kivitelezésben, 52 oldalon mutatja be határon innen és túl a történelmi Bihar vármegye mindennapjait. Előfizetni a Reggeli Újság terjesztési és előfizetés-szervezői hálózatán keresztül lehet az alábbi díjszabás szerint: 3 hónapra 12 lej; 6 hónapra 20 lej; egy évre 35 lej.

Oldalak