csatornázás

jordancheap4sale jordancheap4sale.com
growsunlight growsunlight.com

Munkálkodnak Albison és Érbogyoszlóban

Aki most Albison vagy Érbogyoszlóban jár, azonnal tapasztalhatja, hogy nagy munkában vannak. Gödrök, árkok, földhalmok az utcákon, munkagépek zaja űzi el a megszokott csendet. Ez azonban csöppet sem zavarja a helybelieket, mivel tudják, hogy mindez későbbi kényelmüket szolgálja. A község polgármesterét, KÓCZA ISTVÁNT kerestem fel tájékoztatásért.

A szalontai alpolgármester jelenti

Amint az időjárás lehetővé teszi, több nagyszabású terv megvalósítása kezdődik el a hajdúvárosban. Horváth János alpolgármester számolt be ezekről lapunknak.

Csatornázás után lehet csak utat javítani

Több millió eurós beruházás révén készül Nagyszalontán az ivóvízvezeték és szennyvízcsatorna rendszer, valamint ezzel együtt korszerűsítik a víztisztító állomást. Amíg azonban a háztartások nem csatlakoznak a csatornarendszerre, nem állíthatják helyre a feltört utakat.

Csatornázási tervek Érsemjénben

Érsemjénben még jóformán be sem fejeznek egy beruházást, már egy másik van a láthatáron. Olyan is előfordult az évek, évtizedek során, hogy egy időben több szálon is folyt a településfejlesztés. A közelmúltban a magyarországi Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Csengerújfaluban megtartott projektindító találkozóról kaptuk a hírt.

Utca és parkoló lesz a patak fölött

Az Adona-patak is betoncsatornában folyik ezentúl Nagyvárad belterületén. A Szőllős negyedbeli vízfolyást a Körösök Vízügyi Igazgatósága vette „gondozásba” még tavaly, és az eredeti határidő előtt adta át a befedett, töltéssel megerősített szakaszt az önkormányzatnak.

Folytatódhat a vezetéképítés Margittán

Rövid időn belül elkezdik Margittán a víz- és csatornahálózat rehabilitációjának második szakaszát, – nyilatkozta lapunknak Dorel Talpoş polgármester (képünkön). Az első szakaszt befejezték ugyan, de teljes üzembe helyezését csak a második elkészülte után tudják megoldani. A beruházással 14 hónap alatt kell végezni.

Újratárgyalták a városi költségvetést

Az április 14-i rendkívüli tanácsülésen a nagyváradi városvezetés újratárgyalta a 2011-es évi helyi költségvetést, és úgy döntöttek, hogy kiegészítő költségeket csatolnak a már meglévők mellé. A kiegészítésre a felmerült gazdasági jellegű változások miatt volt szükség.

Érbogyoszló - község a dombok lábánál

Nemcsak a természet, de az emberek is szövetségre léptek egymással, Bogyoszló 1955 óta képez községet a szomszédos Albissal. A hosszú ideig elzárt falunak tartott település, ma már sima autóúttal csatlakozik a nagyvilágra, a nyolc kilométerre fekvő Margittán át a megyeszékhelyet célozhatja meg az utazó, míg az északi kijárat irányába Érmihályfalva és Magyarország került elérhető közelségbe.