költségvetés

jordancheap4sale jordancheap4sale.com
growsunlight growsunlight.com

Hibádzik az elszámolás

Augusztusi ülésükön tájékoztatták a nagyváradi helyi tanács tagjait a polgármesteri hivatal 2016-os tevékenységére vonatkozó számvevőszéki jelentésről. A 89 oldalas dokumentumot a városháza honlapján, a határozattervezetek között hozták nyilvánosságra. Kiderül belőle, hogy az elöljáróság működését példaértékűnek és átláthatónak beállító törekvések ellenére akadtak gondok, sőt kihágások.

Töretlenül fejlődik Tóti

Tóti azon községek közé tartozik, melyeknek minden településük dinamikusan fejlődik, egyik sem marad le a másik mögött, minden évre jut valamilyen új eredmény. Önkormányzati vezetője VINCZE NÁNDOR, aki harmadik mandátumát tölti, előtte ugyanennyiszer volt alpolgármester.

Ellenzékben a megyében a kormánypárt

Lecserélte egyik alelnökét Bihar Megye Tanácsa. A szociáldemokrata IOAN MANGOT a korábbi ellenzéki szószóló, a demokrata párti IONEL AVRIGEANU váltotta. Az önkormányzat döntéshozó testülete ismét elfogadta a 2015-ös megyei költségvetést is.

Elfogadták Nagyvárad költségvetését

Rendkívüli ülésen, az RMDSZ-frakció ellenszavazatával fogadták el Nagyvárad 2013-as költségvetését az önkormányzati képviselőtestület tagjai. A vitát az váltotta ki, hogy megszüntették a civil szervezetek támogatását.

A zászlóügy eltakarja a költségvetési vitát

Kapóra jött a székely zászló ügye miatt kitört nemzetközi nyilatkozatháború a román kormánynak, amely így tereli el a figyelmet az állami költségvetés hiányosságairól. SZABÓ ÖDÖN parlamenti képviselő osztotta meg tapasztalatait a sajtóval.

Többet adtak beruházásokra

Megalakulása után egy héttel már rendkívüli ülést tartott Nagyvárad önkormányzatának új döntéshozó testülete. Módosította az idei költségvetést és t0bb bizottság összetételét.

Projektekre osztott pénzt a megyei tanács

Ellenszavazat nélkül hagyta jóvá a megye idei költségvetési tervét az önkormányzat döntéshozó testülete. A múlt keddi ülésen csak az államkasszából visszaosztott (általános forgalmi adóból és jövedelemadóból származó) pénzek továbbosztása keltett vitát, és bizonyos helyi adók és illetékek kiszámítása.

Több lett a feladat, nem a pénz

Nagyszalonta 2012-es költségvetéséről döntött nemrégiben a helyi tanács; a várható bevételek és kiadások lajstromát Török László polgármester ismertette. Folytatódnak a korábban elkezdett munkálatok, és a tervek szerint újakba is belefognak. A település az idén alig valamivel több pénzből gazdálkodhat mint tavaly, viszont a feladatok, kötelezettségek sora nem csökkent.

Több az idén a nagyváradi, mint a kolozsvári büdzsé

Hónapokat késett tavaly a kormány a 2012-es országos költségvetés elfogadásával, majd újabb heteket az idén az állami leosztások közlésével. A települési önkormányzatok ezért csak ebben a hónapban dönthetnek saját éves büdzséjükről. A nagyváradi tanács mára hívott össze rendkívüli ülést az idei költségvetés-tervezet elfogadására, előzetesen Biró Rozália alpolgármester és a gazdasági igazgatóságot vezető Eduard Florea tájékoztatta a sajtót a sarokszámokról, a bevételi forrásokról, a kiadások megoszlásáról.

Oldalak