Borsi Balázs

jordancheap4sale jordancheap4sale.com
growsunlight growsunlight.com

Szomszédnéniék a Szabadság Feszten

Azért, hogy a Szabadság Feszten mindenki érezze, neki is vannak rekeszizmai, neves humoristák lépnek majd fel, hogy próbára tegyék azokat. Ott lesz például Margittán a nemrégiben Karinthy-gyűrűvel kitüntetett SZOMSZÉDNÉNI PRODUKCIÓS IRODA is.

Ők ott lesznek velünk a Szabadság Feszten

A Halott Pénz és Kowalsky meg a Vega mellett számos együttes és fellépő ott lesz július 9-12. között Margittán, a harmadik alkalommal megszervezett Szabadság Feszten – jelentette be sajtótájékoztatóján Boda Gergely Zoltán főszervező, a Vidéki Ifjúsági Szövetség (Vidifisz) elnöke.

Püspökfürdőn választottak új MIÉRT-elnököt

Március 20–22. között a Nagyvárad melletti Püspökfürdőn tartotta meg országos tisztújító küldöttgyűlését a Magyar Ifjúsági Értekezlet (MIÉRT). A legnagyobb Kárpát-medencei ifi szervezet leköszönő nagyváradi elnöke, Szabó József helyére új vezetőt választottak, a székelyudvarhelyi Antal Lórántot, aki korábban a MIÉRT EP-képviselőjelöltje is volt.

Fiatalokhoz akar szólni

Szinte teljesen megújult tavaly év végén a legnagyobb Bihar megyei ifi szervezet, a Vidéki Ifjúsági Szövetség (Vidifisz) elnöksége. A tagság nagy többséggel BODA GERGELYT választotta elnöknek.

Átépítik Várad főterét

A nagyváradi önkormányzat bő négy esztendeje döntötte el, hogy átalakíttatja a Szent László (ma Unirii) teret, gyökeresen megváltoztatva annak jól ismert képét. Kiválasztották a kivitelezőt, s hétfőn hozzáláttak a munkához.

Megújult a váradlesi reformátusok temploma

A Nagyváradtól délre fekvő Váradlesen alig éri el a százat a magyarok száma, reformátusok pedig mindössze harmincan vannak. Az egyházközségnek állandó lelkésze sincs, ez a kicsiny közösség mégis nekifogott, hogy felújítsa a főút mellett álló templomot. Nem kis erőfeszítésbe tellett, de az isteni gondviseléssel végül sikerült megóvni, megerősíteni és megújítani a hajlékot.

Magyarország és Európa a Szacsvay Akadémián

November végén Bárdi Nándor történész Többség és kisebbség a XXI. század elején című előadásával zárult le a nagyváradi Szacsvay Akadémia 2014-es történelmi előadássorozata. A Kárpát-medence népei után 2015-ben Magyarország és Európa kapcsolatait elemzik.

Református püspökség épül

A Királyhágómelléki Református Egyházkerület (KREK) a trianoni országcsonkolás után alakult meg Sulyok István akkori bihari esperes hathatós közreműködésével. Október 24-én tették le a Csűry István püspök által irányított egyházi közigazgatási egység székházának alapkövét a nagyváradi Sulyok István utcában.

Majális a vársáncban

A hétvégén megtartott váradi magyar majálisról összességében elmondható, jól sikerült szórakoztató programok sokasága várta kikapcsolódni vágyókat. Az időjárás is kegyes volt, kellemes, kora nyári időben lehetett az időt múlatni a vár árnyékában.

„Jó együtt, mert érték az ember”

A Fekete-Körös mentén fekvő Tenkén a községekhez mérten pezseg a kulturális élet. A dél-bihari településen, ha esik, ha fúj, megtartják a helyi református egyházközség égisze alatt működő Irodalmi és Honismereti Kör havi találkozóit. BERKE SÁDOR lelkipásztorral, az önképzőkör megálmodójával és főszervezőjével beszélgettünk.

Oldalak