Tóth Zsigmond

jordancheap4sale jordancheap4sale.com
growsunlight growsunlight.com

XVI. Hegyközi Napok

A szokásokhoz híven az idén is augusztus első hétvégéjén, azaz augusztus 1–2-án rendezik meg Hegyközcsatárban a Hegyközi Napokat. Motoros és lovas bemutatók, veresenyek, koncertek és táncosok várják a közönséget.

Hegyközi találkozások pünkösd vasárnapján

Hálaadó istentiszteleten együtt ünnepelték a pünkösdöt a frissen konfirmáltakkal a 25, 50, 60 és 70 éve Hegyközcsatárban, illetve a 10, 20, 30, 40, 50, 60, és 70 éve Siterben tettek vallást a gyülekezet előtt református hitükről.

Emléktáblát kapott az orvos-presbiter

Dr. Sándorffi József egykori Bihar vármegyei orvos, művelődésszervező, református presbiter születésének 250. évfordulóján, múlt vasárnap emléktáblát avattak tiszteletére Nagyvárad-Olasziban és szülőfalujában, Hegyközújlakon

Bálint-napi borverseny Hegyközcsatárban

Hegyközcsatári őstermelő szőlősgazdák borai mérettettek meg a múlt hét végén. Kizárólag a településen termett szőlőből készített borokat neveztek be.

Farsangi mulatság Nagyszántón

Nagyszántón a hagyományos farsangi mulatság nem csupán a kulturális rendezvények egyike, hanem alkalom a baráti társaságok, a helyi közösség erősítésére és összekovácsolására is.

Imahét a várasfenesi gyülekezetben

Február 1. és 8. között tartják Várasfenesen az ökumenikus imahetet a Krisztus-hívők egységéért. Ez a hét az élő víz forrásához vezeti mindazokat, akik az imahét nyolc napján templomainkban ezen alkalmakon hallgatják vagy hirdetik Isten igéjét.

Jótékonysági farsangi bál Hegyköztótteleken

Fergeteges farsangi mulatság vette kezdetét január utolsó napján, szombat délután Hegyköztótteleken. Zsúfolásig megtelt a nemrég kívül-belül felújított kultúrotthon, a jelmezes produkciók után a jó zenéről a Vegas Band együttes gondoskodott.

A falu karácsonya Hegyközcsatárban

Együtt ünnepelte Hegyközcsatár lakossága 2014 karácsonyát a helyi művelődési házban felekezeti és politikai hovatartozás nélkül. A rendező és szervező a polgármesteri hivatal volt együtt a református és a római katolikus egyházközséggel.

Oldalak