Rév

jordancheap4sale jordancheap4sale.com
growsunlight growsunlight.com

Biharországban kezdődött

Dr. MÁLNÁSI FERENC magyartanár, a nyelvtudomány doktora tanári pályáját Biharországban kezdte: 1965-ben, az egyetem elvégzése után az akkori Szalonta rajonhoz tartozó Gyantára helyezték, 1972-ben átment Révre, és csak 1990 után tért haza Kolozsvárra, hogy nyugdíjba vonulásáig egykori iskolájában, a Brassai Sámuel Gimnáziumban tanítson.

Készül Rév értéktára

Régóta tartó kapcsolat újabb állomásaként a Pro Rév Egyesület és Hajdúszoboszló önkormányzata együtt pályázott és nyert a révi értéktár létrehozására. A kutató, gyűjtő, tudományos leíró munkát a fürdőváros Bocskai István Múzeuma irányítja.

Partium végvára, Rév

Rövid nagyváradi városnézés után a magyarországi turisták többnyire megállás nélkül száguldanak a Király-hágóig. Alig van tudomásuk arról, hogy a hágón erről, jobbra kanyarodva a Sebes-Körös Révi-szorosa, barlangvilága – igaz, némi gyalogtúra árán – mennyi szépséggel várja őket, arról meg végképp tájékozatlanok, hogy Partium végvára, Rév magyar zárványközössége mennyi értéket teremtett.

Találkoztak a Révről elszármazottak

A közelmúltban rendezték meg Réven a településről elszármazottak VIII. Találkozóját. A rendezvény keretében a balatonparti Révfülöp község is bemutatkozott.

Szavalóversenyt tartottak Réven

Nyolcadjára szervezte meg a Sebes-Körös menti szavalóversenyt a Pro Rév Egyesület és a Révi Műszaki Szakközépiskola. A rendezvényt a Communitas Alapítvány is támogatta.

Perelnek a pénzügyi palotáért

Az új demokrata–liberális párti megyei önkormányzati képviselő eskütételével kezdődött a Bihar megyei tanács júliusi rendes ülése. Első ízben elnökölt munkaülést az új megyei vezetőség: CORNEL POPA tanácselnök (középen), IOAN MANG és KISS SÁNDOR alelnök.

Kenuval meglovagolt „vadvizek”

Egy éve Biharban is űzik a vadvizi evezést, s nem is eredménytelenül, hiszen Európa második leglátogatottabb megmérettetésén versenyezhettek Maros megyében, s szereztek azon már több érmet is. Az idei, nemzetközi Maros Maratont a Maros folyó Meştera és Răstoliţa helységek közötti szakaszán bonyolították le, s a hazai sportolók mellett Magyarországról, Bulgáriából, Csehországból és Franciaországból érkeztek kajakosok.

Ünnepel a révi iskola

Május 19-én, vasárnap fennállásának 60. évfordulóját ünnepli a révi líceum. Délelőtt 10 órára egykori és jelenlegi diákjait, tanárait várja az alma mater, majd 13 órától a művelődési házban egy kulturális programmal emlékeznek meg az évfordulóról. A szervezők várnak minden egykori és jelenlegi diákot, oktatót.