színház

jordancheap4sale jordancheap4sale.com
growsunlight growsunlight.com

A magyar kultúra hete a Szigligeti Színházban

Január 22-27. között több, rendhagyónak ígérkező előadással, köztük klasszikus zenei koncerttel, vígoperával és irodalmi ihletésű táncszínházi bemutatóval ünnepli a Szigligeti Színház a magyar kultúra hetét.

Programajánló novemberre

A nagyváradi Szigligeti Színház és a Nagyvárad Táncegyüttes ebben a hónapban egy-egy bemutatóval is várja a közönséget. A Lilliput társulat színvonalas előadását vidékre is elviszi. Csütörtökönként a filharmóniában neves hazai és külföldi művészek lépnek fel.

Hazai pályán

ÁCS TIBOR színművészt egy ideje nem látja a közönség színpadon, a városban is csak ritkán tűnik fel – egészsége nem éppen a legjobb. Állapota stabil, kedélye nagyon jó, de ő sem fiatalodik. Rég nem beszélgettünk egy kiadósat, azért is határoztam el, hogy felkeresem: miközben megváltjuk a világot, visszapillantunk a pályájára is.

Teltház a szalontai színházi esten

Fergeteges vígjátékot láthatott péntek este a nagyszalontai közönség a Zilahy Lajos Művelődési Házban. A Hajdúhét alkalmából a Budapesti Bulvárszínház művészei léptek fel.

Akinek a karaktere más, mint a lelke

Debrecenben közel másfél évtizede tartották a Légy jó mindhalálig című musical ősbemutatóját Pinczés István rendezésében. Szövegkönyvét és verseit Miklós Tibor írta, zenéjét Kocsák Tibor szerezte. Nyilas Misi szerepében 125 előadásban felváltva láthatta a közönség Pető Istvánt és Dózsa Gergely Pétert. „PETŐ ISTVÁN móriczi Nyilas Misi, a megszólalásig hasonlít a bánatával és a csalódásával magára maradt kollégistára.” (Kurír, 1991. május 7.)

Otthonváros, csodaváros

Sokan azok közül, akik nem itt születtek, azt tartják, hogy Nagyvárad csak pillanatnyi boldogsággal tud szolgálni, ezért kell innen gyorsan továbbmenni. Nekünk, született lokálpatriótáknak viszont az ad igazi örömet, hogy az ellenpélda sem ritka. Mint F. BATÓ IDA színművésznő példája, aki több mint fél évszázada jött a városba, és hamarosan már úgy érezte, hogy igazi otthonává lett.

Báboda és Fux Fesztivál

A nagyváradi Szigligeti Tanoda új, pedagógusoknak szóló bábos képzése, a második alkalommal megtartandó Fux Fesztivál, valamint a Lilliput Társulat nyári programja volt a fő témája a Szigligeti Színház legutóbbi sajtótájékoztatójának.

Programajánló májusra

A nagyváradi Szigligeti Színház és a Nagyvárad Táncegyüttes ebben a hónapban is színvonalas előadásokra várja a közönséget. A váradi teátrumban először rendezik meg a mozgásszínházi palettát bemutató Infinit Dance Fesztivált (végtelen tánc – IDF). Csütörtökönként a filharmóniában neves hazai és külföldi művészek lépnek fel.

Programajánló februárra

Vendégjátékokkal, stúdió-előadásokkal, az évad új és régebbi darabjaival várja a közönséget februárban a nagyváradi Szigligeti Színház, a bábszínház és a táncegyüttes társulata.

Programajánló januárra

A nagyváradi Szigligeti Színház, a hozzá tartozó bábszínház és táncegyüttes, illetve a filharmónia az új évben is bemutatókkal várja a közönséget. Többek között ismét műsorra tűzik a Szilveszterkor előadott zenés vígjátékot.

Oldalak