bábszínház

jordancheap4sale jordancheap4sale.com
growsunlight growsunlight.com

Bábos találkozó Nagyváradon

Október 2–7. között zajlik Nagyváradon a Fux Feszt – Erdélyi Magyar Hivatásos Bábszínházak Fesztiválja. A találkozót harmadik alkalommal szervezte meg a Szigligeti Színház Lilliput Társulata.

Mint hajdan az ekhósok

MELEG ATTILÁT és csapatát leginkább a színészet hőskorának legnépszerűbb formájához, a vándortársulatokhoz lehetne hasonlítani: mindig úton vannak, ahová hívják-visszahívják őket, mennek, viszik az előadásaikat. Nem csoda, hogy az MM Pódium Színház szűkebb és tágabb környezetünkben egyre ismertebb, műsoraik egyre népszerűbbek. Pedig talán az egyik legstatikusabbnak tűnő közegben, a bábszínházban kezdte a pályát.

Mesevilágok Trifán-plakátokon

Trifán László előadóművész, dalszerző, képzőművész húsz éve dolgozik a nagyváradi bábszínháznál. „Polihisztorságának”, kreativitásának köszönhetően megannyi plakátot készített mind a magyar, mind a román bábtársulatnak, olykor egy-egy előadás bábujait is ő tervezi-kivitelezi. Június 10-én plakátjaiból nyílt kiállítás a bábszínház előcsarnokában.

Májusi programajánló

A nagyváradi Szigligeti Színház, a Lilliput Társulat és a Nagyvárad Táncegyüttes ebben a hónapban is színvonalas előadásokra, bemutatókra várja a közönséget. Csütörtökönként a filharmóniában neves hazai és külföldi művészek lépnek fel.

Programajánló novemberre

A nagyváradi Szigligeti Színház és a Nagyvárad Táncegyüttes ebben a hónapban egy-egy bemutatóval is várja a közönséget. A Lilliput társulat színvonalas előadását vidékre is elviszi. Csütörtökönként a filharmóniában neves hazai és külföldi művészek lépnek fel.

Programajánló februárra

Vendégjátékokkal, stúdió-előadásokkal, az évad új és régebbi darabjaival várja a közönséget februárban a nagyváradi Szigligeti Színház, a bábszínház és a táncegyüttes társulata.

Programajánló januárra

A nagyváradi Szigligeti Színház, a hozzá tartozó bábszínház és táncegyüttes, illetve a filharmónia az új évben is bemutatókkal várja a közönséget. Többek között ismét műsorra tűzik a Szilveszterkor előadott zenés vígjátékot.

Programajánló decemberre

Bemutatókkal és bérletes előadásokkal várja decemberben is a közönséget a nagyváradi Szigligeti Színház és a bábszínház. A filharmóniában helyi és külföldi művészek fognak fellépni a csütörtöki koncerteken.

Programajánló novemberre

Bemutatóval, vendégjátékokkal, felolvasószínházzal, klasszikus darabokkal és átdolgozásokkal várja a közönséget a nagyváradi Szigligeti Színház. A filharmónia színpadán vendégművészek és vendégkarmesterek lépnek fel.

Programajánló októberre

Bemutatókkal és az előző évad sikerdarabjaival várják októberben is a közönséget a nagyváradi kulturális intézmények. A havi műsort az alábbiakban adjuk közre.

Oldalak