Pósalaka

jordancheap4sale jordancheap4sale.com
growsunlight growsunlight.com

Elszármazottak találkozója

Július 13-án, vasárnap tartják Pósalakán az elszármazottak találkozóját. A rendezvény 15 órától a református templomban tartandó ünnepi istentisztelettel kezdődik.

Bizalomra épül a szakma

Él a Sebes-Körös völgyében, Pósalakán egy sikeres faipari vállalkozó, PAP ISTVÁN, aki amellett, hogy mintegy félszáz környékbelinek ad munkát, a községközpont, Mezőtelegd helyi tanácsában képviseli a település magyarságát.

Ünnepeltek Pósalakán

A 210 éves, felújított templomban, majd annak udvarán, a turulmadaras emlékműnél ünnepeltek augusztus 19-én a pósalakiak.

Folytatódtak a kalákák

A Tulipán Kaláka Egyesület kezdeményezésével, az RMDSZ és a helyi önkormányzatok támogatásával útnak indított önkéntes mozgalom az elmúlt hét végén is településeink szépülését, gyarapodását eredményezte.

Könyvtártámogatók és -alapítók

Az RMDSZ Bihar megyei szervezetének idei nyári szórványprogramja június közepén indult el, és e hónap közepén ér véget a rendezvénysorozat. A program keretében könyvgyűjtési akciót is hirdettek, hogy támogathassák szórványmagyar településeken könyvtárak alapítását vagy már létező tékák állományának a bővítését. Immár több ezer kötet gyűlt össze. Ebből már szállítottak ki egy-egy nagy csomagot Mezőbikácsra a római katolikus plébániára, Mezőtelegdre a Magyar Házba, a múlt héten pedig Pósalakára és Kövesegyházára.

A régmúlt és a jelen Pósalakán

Ötödik állomásához érkezett az RMDSZ Bihar megyei nyári szórványprogramja. Pósalakán a szórványdélutánon honfoglaló magyarok fegyverzetével és kultúrájával ismerkedhetett meg a jórészt gyermekekből és ifjakból álló félszázas közönség. Vasárnap többeket mozgatott meg a falutalálkozó.