szavalóverseny

jordancheap4sale jordancheap4sale.com
growsunlight growsunlight.com

Margittán virul a versmondókedv

Margitta városában a versek és a szavalás szeretete messze a múltba nyúlik vissza. Olyan nagy tanáregyéniségek segítettek kialakításában, bátorításában, mint Veszprémi Margit, Papp Géza, Papp Attila, Gúti Antal, Mészáros Ilona, Varga Edit.

Triplázott az ifjú szalontai tehetség

A nagyszalontai Arany János Elméleti Líceum egyik büszkesége kétségkívül a III. B osztályos TAKÓ DOROTTYA CSILLA, aki az elmúlt időszakban páratlan eredményeket ért el, ugyanis három megyei versenyen is továbbjutott az országos fordulókba.

Margittai szavalók határon túli versenyen

A költészet napja alkalmából a magyarországi Hajdú-Bihar megyében, Hajdúbagoson öregbítette Margitta hírnevét a Horváth János Elméleti Líceum két diákja. Vers- és prózamondó versenyen vettek részt, egyikük a legjobbnak bizonyult.

Jubileumi szavalógála

Margittán 2006-ban rendezték meg első ízben a Papp Attila-szavalóversenyt. Az ötletgazda Fügedy Anikó Erzsébet tanítónő volt, a társszervező és állandó támogató pedig a Horváth János Társaság. A tizedik rendezvényre minden eddigi résztvevőt meghívtak.

Ady emléke él és élni fog Margittán

Margitta városában Ady Endre költészete és maga a költő különös és kiemelt tiszteletnek örvend. Valószínűleg ez így természetes, hiszen személyesen járt itt a költő. Barátjánál, Horváth Jánosnál többször is vendégeskedett, sőt nagy valószínűséggel alkotott is.

Neki találták ki a szavalóversenyt

A nagyszalontai Arany János Művelődési Egyesület idei Arany János Szavalóversenyén újra TAKÓ BEÁTA lett a legeredményesebb induló, és immár harmadjára érdemelte ki az Arany János-díjat.

Versközelben a diákok

Iskolába járni jó – elmondhatják ezt a nagyszalontai Arany János Elméleti Líceum tanulói, ugyanis a hajdúvárosi magyar alma mater pedagógusai a kötelező tanrendet időről időre változatos programokkal színesítik. Az Iskola másként hetében is számos szórakoztató vetélkedő, kirándulás, verseny gazdagította a mindennapokat.

Jubileumi szavalóverseny Arany emlékére

Különleges eseményre virradt február utolsó szombatján Nagyszalonta városa, ugyanis ezen a napon az Arany János Művelődési Egyesület szervezésében immár huszadjára vette kezdetét az Arany János Szavalóverseny.

Hagyományos szavalóversenyek Margittán

A Horváth János Társaság (HJT) azzal a határozott céllal jött létre, hogy hozzájáruljon a város kulturális életének fellendítéséhez. Amatőr színjátszó csoportjának és kórusának működtetése mellett szavalóversenyeket szervez, illetve támogat. Decemberben ismét megrendezte a Papp Attila költeményeiből, illetve istenes versekből összeállított megmérettetést.

Oldalak