városünnep

jordancheap4sale jordancheap4sale.com
growsunlight growsunlight.com

Margittán kulturális hét lett a városnapokból

Öt év után idén végre birtokba vehették a nézők és az előadók a margittai felújított művelődési házat. Megnyitását a városnapokra – október 20–22. – időzítették, előtte kulturális napokat tartottak, így együttesen a rendezvények kulturális hétté duzzadtak.

Nagyszalonta a művészetek ölelésében

Április derekán az Arany János bicentenáriumi évhez kapcsolódva csodálatos kiállítás érkezett a költő szülővárosába, Nagyszalontára. Holesch Dénes festő munkáit mutatták be a hajdúvárosban, a tárlatnyitón – majd külön koncerten – fellépett Koós János és lánya, Réka.

Szalonta 411 éve város

A hajdúváros megalapításának immár 411. évfordulóját ünnepelték május végén a nagyszalontaiak. A háromnapos fesztivál többtucatnyi programot tartogatott, sportesemények, koncertek, gyermekrendezvények, főzőverseny, kulturális műsorok sorakoztak a kínálatban.

Budapestről érkezett a mesepark Szalontára

Arany János születésének 200. évfordulója alkalmából Budapest XXI. kerületének, Csepelnek, Nagyszalonta testvérvárosának az önkormányzata olyan meseparkot ajándékozott a hajdúváros gyermekeinek, amely a neves magyar költő életművét eleveníti meg a játékokon keresztül. A 2017-es városnapok alkalmával, május közepén avatták fel a létesítményt.

Margitta 800 éves

Margitta és környéke a régészeti leletek szerint már a bronzkorban is lakott volt. Ennek ellenére a megyei jogú város idén ünnepli 800 éves fennállását, mivel 1216-ban említik először írásos dokumentumokban, latin szövegben bizonyítottan a nevét, akkor még Villa Margnitaként.

Városnapok Székelyhídon

Június harmadik hétvégéjén rendezte meg harmadízben az önkormányzat és a Pro Székelyhíd Egyesület az érmelléki megyei jogú város ünnepét. Sportrendezvények, koncertek, főzőverseny és kulturális események sorjáztak a programban.

Arany Tulipán Családi Nap Nagyszalontán

1606. június 3. Nagyszalonta megalapításának a dátuma. Idén immár a 410. évfordulót ünnepelte a hajdúváros, méghozzá egész napos családi programmal a városi piactéren.

Szalontai Napok 2016 – május 27–28–29.

Nagyszalontán a hagyományokhoz híven az idén is többnapos rendezvénysorozattal ünneplik a város megalapításának évfordulóját. A szervezők legkülönfélébb érdeklődési köröket kielégítve igyekeztek minden korosztálynak változatos programot kínálni.

Margittai Városi Napok

Követve a hagyományt, Margitta városában szeptember második hétvégéjén tartották meg a városi napokat. Idén is a Topstage fesztiválszervező céggel közösen állították össze a háromnapos ünnepség programsorozatát.

Margittai Városnapok 2015

Margitta megyei jogú városban szeptember 11–12–13-án szervezik meg a városnapokat. A rendezvénysorozatnak a Városi Strand parkolójában felállított szabadtéri színpad ad helyet. Mindenkit szeretettel várnak! Alább olvashatják a programot.

Oldalak