egyetem

jordancheap4sale jordancheap4sale.com
growsunlight growsunlight.com

Lengyelhoni leckék lélektanból

A nagyszalontai ÓRÁS MARIANN ANDREA idén fejezte be sikeresen a kolozsvári Babeș–Bolyai Tudományegyetem pszichológia szakán az alapképzést. Diákként egy félévet Lengyelországban töltött, s új oktatási módszereken kívül a lengyel kultúrával is megismerkedett, és számos új élménnyel is gazdagodott.

Szalontai diák Dániában

A Dán Királyság a legkisebb skandináv ország, lakói nyitottak a világra, kedvesek, segítőkészek, barátságosak. Egyes felmérések szerint ez a legboldogabb ország, gazdaságilag is rendkívül fejlett. Egyebek mellett ezért döntött úgy MADARAS ROLAND LAJOS, hogy egyetemi éveit Dániában tölti.

Felvételi az állami egyetemen

Hétfőtől, július 14-étől várják az egyetemi alapképzésre beiratkozókat a Nagyváradi Egyetemen. A mesterképzésre a legtöbb karon július 21-étől lehet jelentkezni.

Nemzetközi Orvosfizikai Nap

A Nemzetközi Orvosfizikai Társaság (IOMP) történetében először rendezik meg a nemzetközi orvosfizikai napot november 7-én. Az esemény Marie Curie születésének évfordulójához is kötődik, aki nagymértékben hozzájárult ezen tudományág fejlődéséhez.

Rektorpótló a Nagyváradi Egyetemen

Hiába választotta újra Cornel Antalt a váradi felsőoktatási egyetem élére az egyetemi oktatók és hallgatók reprezentánsainak elsöprő többsége, a tanügyminisztérium nem fogadta el az eredményt.

Egyetemek kutatnak közösen

A felsőoktatásnak a társadalmi kohézióban betöltött szerepét vizsgálja a Debreceni Egyetem, a Nagyváradi Egyetem és a Partiumi Keresztény Egyetem közös kutatása. A határ menti fejlesztésre szánt európai uniós alapból finanszírozott projektről PUSZTAI GABRIELLA (Debrecen), az oktatáspolitikai pillér és ADRIAN HATOŞ (Nagyvárad), az oktatásszociológiai pillér vezetője számolt be.

Tudományosan a környezetről

Pénteken délelőtt kezdődtek és szombaton fejeződtek be a Nagyváradi Egyetem környezetvédelmi és mezőgazdasági karán megtartott nemzetközi szimpóziumok. Környezetvédelmi kockázati tényezők és élelmiszerbiztonság témakörben, illetve Természetes erőforrások és fenntartható fejlődés címmel évente rendeznek nemzetközi tudományos tanácskozást, utóbbinak felváltva a házigazdája a váradi állami felsőoktatási intézmény és a Debreceni Egyetem. Az idén Nagyváradon volt a sor, és a tanácskozás alkalmából emlékeztek meg arról is, hogy a Bihari megyeszékhelyen 50 éve folytatnak mezőgazdasági kutatásokat.

Kenőpénzért ad jegyet az oktató

Korrupció miatt nyomoz a nagyváradi rendőrség a Nagyváradi Egyetem Orvosi és Gyógyszerészeti Fakultásának egyik oktatója, dr. Michaela Timar ellen. A tanárnőt fel is függesztették vizsgáztatói minőségéből, miután Cornel Antal rektor írásban kérte a nagyváradi ügyészséget: világosítsák fel az ügy részleteiről. A 64 éves oktató ellen az a vád, hogy hallgatóitól egy több, mint 300 lej értékű aranyékszert fogadott el azért cserébe, hogy átengedje őket az endokrinológia vizsgán. Az ékszert a fogtechnikus hallgatók vásárolták a tanárnőnek. Az ügyben folyik a nyomozás.