falunap

jordancheap4sale jordancheap4sale.com
growsunlight growsunlight.com

Szalacson ismét fellobbant a lármafa

Még a kánikula enyhülése előtt, augusztus első hétvégéjén rendezték meg a 21. szalacsi falunapokat. A háromnapos esemény minden korosztályt megmozgatott.

Betyárkodó kiskerekiek

A lassan sablonossá váló falunapoknak, közösségi rendezvényeknek egyre többen igyekeznek helyi vonatkozású, sajátos elnevezést adni. A kiskerekiek igen hangzatos nevet választottak faluünnepüknek: Betyárfesztivál.

Viharvert csatári falunapnyitó és interjú

Már gyülekeztek a fellegek a XVII. Hegyközcsatári Falunapok nyitónapján. A júliusi hőségben a párával teli levegő fullasztóan hatott. A felfrissülni vágyók sörsátrak alól kémlelték az eget, no meg a színpadot, ahol a község új polgármestere köszöntötte a részvevőket.

Az igehirdetés extrém formája

A véletlen úgy hozta, hogy LENDVAI ZOLTÁN JÁNOS plébánossal, a világhírnek örvendő gördeszkás pappal az Érmelléken találkoztam. Érkeserű plébánosa, Mihály Balázs hívta meg a falu római katolikus templomának búcsúünnepére.

Szórakozás, múlttisztelet, értékteremtés Érsemjén faluünnepén

Érsemjénben nincs olyan falunap, hogy ne avatnának fel egy szobrot, valamilyen létesítményt, a közösség javát szolgáló ingatlant. Így volt ez az elmúlt hétvégén az immár tizenhetedik faluünnepen is, amikor Cseke Attila parlamenti képviselő jelenlétében a községhez tartozó Barantón közösségi házat avattak.

Ünnepelt Érszőlős község

A hagyományt követve Érszőlősön augusztus harmadik hétvégéjén tartották meg a községi napokat. A kétnapos rendezvény programját úgy állították össze, hogy valamennyi etnikum és felekezet tagjai találjanak kedvükre való szórakoztató, kulturális eseményt.

800 perces focimaraton Monospetriben

Monospetri e hónapban ünnepelte 800 éves fennállását. Rendezvényeiken a 800-as szám visszatérő motívum volt. Egy vállalkozó kedvű csapatnak eszébe jutott egy nem mindennapi és merész ötlet: 800 perces focimaratont szerveztek.

Dinnyefesztivál kevesebb, de ízes dinnyével

Égető hőség közepette teremtettek jó hangulatot az érkörtélyesiek dinnyeünnepén a fiatal menettáncosok, utcára csalogatva a falu népét. A zeneszóra masírozók a kultúrháztól indultak a falunapok immár hagyományos helyszínéig, a dr. Balási József nevét viselő általános iskola udvarán lévő színpadig.

Oldalak