előadás

jordancheap4sale jordancheap4sale.com
growsunlight growsunlight.com

A megtalált egyensúly

HERMAN FERENC sok vegyértékű művész. A Színművészeti Egyetem elvégzése után jött Nagyváradra, nem üres kézzel: utolsó egyetemi évében készített egyéni műsorát hozta, a XX. századi irodalom emblematikus figurájáról, az első világháborút derekasan megjárt Svejkről szóló történetet –színpadra készen.

Ismerkedés a Hazajáróval és a K2 csúccsal

A nagyszalontai Zilahy Lajos Művelődési Házban tartották meg a baráti hangulatú közönségtalálkozót a Duna Televízió Magyar Örökség-díjas műsorának, a Hazajárónak a készítőivel, valamint Varga Csaba hegymászóval.

Programajánló októberre

Bemutatókkal és az előző évad sikerdarabjaival várják októberben is a közönséget a nagyváradi kulturális intézmények. A havi műsort az alábbiakban adjuk közre.

Díszoklevelek és Áprily-versek az öregdiákok találkozóján

A Nagyváradi Premontrei Öregdiákok Egyesületének júniusi találkozóján jutalmazták azokat a váradi diákokat, akik tanulmányt készítettek egy történelmi pályázatra. A rendezvény második részében Fábián Enikő színművésznő előadta Áprily Lajos verseiből összeállított műsorát.

Nosztalgiázás Horányi Lászlóval

Jégeső zúdult hétfőn este Nagyváradra, a Kiss Stúdió Színházban azonban forró volt a hangulat, ahol az Esztergomból érkezett Horányi László mutatta be Volt egyszer egy város… című önálló zenés előadóestjét.

Tragédia májusban is

Bérletes előadásként játssza Nagyváradon Az ember tragédiája című előadását a debreceni Csokonai Színház társulata. Madách Imre drámai költeményét Vidnyánszky Attila vitte színre, Ádám szerepében Trill Zsolt látható, Lucifert a sepsiszentgyörgyi Tamási Áron Színház művésze, Pálffy Tibor alakítja, míg Éva szerepében a beregszászi Vass Magdolnát láthatja a közönség. Jegyeket a színház pénztárábBérletes előadásként játssza Nagyváradon Az ember tragédiája című előadását a debreceni Csokonai Színház társulata. Madách Imre drámai költeményét Vidnyánszky Attila vitte színre, Ádám szerepében Trill Zsolt látható, Lucifert a sepsiszentgyörgyi Tamási Áron Színház művésze, Pálffy Tibor alakítja, míg Éva szerepében a beregszászi Vass Magdolnát láthatja a közönség. Jegyeket a színház pénztárában lehet váltani keddtől péntekig 11-13 és 17-19 óra között, illetve egy órával az előadások előtt. Online jegyvásárlás: www.biletmaster.ro.an lehet váltani keddtől péntekig 11-13 és 17-19 óra között, illetve egy órával az előadások előtt. Online jegyvásárlás: www.biletmaster.ro.

„Égből pottyant” vendégek Nagyszalontán

Zsúfolásig megtöltötték a hajdúváros kisiskolásai a Zilahy Lajos Művelődési Ház nagytermét múlt kedden délelőtt, kedves vendégeket, a Magyar Televízió régi, közkedvelt gyermekműsoraiból jól ismert Levente Pétert és Török György muzsikust köszöntötték.

Volt magyar Fenesen és Tárkányban

Az RMDSZ Bihar megyei szervezete a Nagyváradi Szigligeti Színházzal együtt a népszámlálást népszerűsítő kampánya keretében színházi előadásokat szervezett a megye több, magyarok által is lakott településein. Az elmúlt vasárnap délután Várasfenesen, majd este Köröstárkányban lépett színpadra a Szigligeti Társulat művészeinek lelkes csapata a Van-e magyar? című produkcióval. Molnár Júlia, Kiss Csaba, Csepei Róbert és ifj. Kovács Levente színművészek, leküzdve a kultúrházakban levő hideget, meleg hangulatú előadást mutattak be a szép számmal megjelent helybeli közösségnek.

Mai szemmel ’56-ról és a Kádár-korról

A Szacsvay Akadémia Mérlegen a magyar történelem című sorozata keretében legutóbb RAINER M. JÁNOS Széchenyi-díjas történész, a Magyar Tudományos Akadémia doktora, a MTA Történettudományi Bizottságának tagja, az egri Eszterházy Károly Főiskola modern kori magyar történelem tanszékének tanára és az '56-os Intézet főigazgatója tartott előadást 1956 és a Kádár-rendszer címmel.

Oldalak