Éradony

jordancheap4sale jordancheap4sale.com
growsunlight growsunlight.com

Lelkészváltás Adonyban

Februártól új lelkipásztor szolgál az éradonyi református egyházközségben BODNÁR LAJOS személyében. A tiszteletes pályafutása során első ízben váltott gyülekezetet, eddig az Arad megyei szórványban hirdette az igét.

Szentháromság templombúcsú Éradonyban

Pünkösd utáni első vasárnapon tartották meg az éradonyi római katolikus templom búcsúünnepségét. A jeles eseményen teltház volt, mivel a helyi katolikusokon kívül igen sok zarándok érkezett más településekről, és szép számban képviseltették magukat más felekezetek hívei is.

Ér Kupa Éradonyban

Az Érmellék kiemelkedő sporteseményének számító Ér Kupa meccseit május utolsó előtti hétvégéjén rendezték meg Éradonyban. Az eddig 52 alkalmat megért kézilabdagálára a térség nyolc településéről érkeztek általános iskolák leány- és fiúcsapatai.

Imádsággal és énekkel dicséri Istent

MIHÁLY BALÁZS plébános három érmelléki település – Érkeserű, Értarcsa és Éradony – római katolikus közösségének lelki gondozását végzi. A plébániai hivatal Keserűben van, bár a legtöbb katolikust Adonyban tartják számon. Ettől azonban egyik településen sem kerülnek hátrányba a hívek.

Éradonyi fiatalok nagy tervekkel

Szombaton délután alakult meg a Vidéki Ifjúsági Szövetség (VIDIFISZ) éradonyi tagszervezete. Szalkai-Szabó Zsuzsa helyi pedagógus kezdeményezésére mintegy harminc fiatal gyűlt össze a helyi óvoda épületében.

Az iskolával a jövőt őrizték meg

Éradony mintegy hétszázötven fős település, a térség kevés olyan falujának egyike, amelyen az Ér át is halad. A közel nyolc évszázados múlt mellett a jövő is biztosított, nem kis részben annak köszönhetően, hogy az adonyiak meg tudták tartani iskolájuk önállóságát.

Éradonyban ünnepeltek

Kettős ünnepet ült vasárnap az éradonyi református közösség. Bár láthatóan anyagi gyarapodást ünnepeltek, mégis a megmaradás, az élni akarás, a lélek egységének hirdetőivé váltak.

Éradony, megújuló esélyek faluja

Ahol a végtelen Hortobágyon átnyargalászó szelők, dübörgő viharok nagyot csapódnak a semmiből emelkedő dombokon, ott ér véget, vagy ha úgy tetszik kezdődik Éradony. Mindez nézőpont kérdése, hisz míg alant szántók, jó érmelléki föld ölelte legelők, bársonyosan ringó, frissfüves kaszálók, addig a domboldalak fasűrűjében csak festők álmodhatta borospincék, pajták őrzik a titkot.