magyar állampolgárság

jordancheap4sale jordancheap4sale.com
growsunlight growsunlight.com

Már hatvanezer honosításban segített az RMDSZ

Hagyománnyá vált, hogy az RMDSZ Bihar megyei szervezete kis ünnepséggel köszönti, ha kerek számhoz ér a magyar állampolgárságot könnyített eljárással igénylők dossziéinak összeállításában. A napokban a hatvanezredik kérelmezőt üdvözölték.

Konzuli nap volt a hajdúvárosban

A nagyszalontai Fidem Egyesület szervezésében Magyarország kolozsvári főkonzulátusa tartott kihelyezett konzuli napot október 27-én a hajdúvárosban.

Túl vannak a harmincötezren

Akárcsak tavaly a 25 ezrediket, a napokban felköszöntötték az RMDSZ Bihar megyei szervezetének székhelyén működő információs irodában azt a honfitársunkat, akinek harmincötezredikként segítettek a magyar állampolgárság igénylésében.

Margittaiak eskütétele Konyáron

A margittai Horváth János Társaság (HJT) és a Konyári Pávakör egy évtizedes baráti kapcsolatban áll, s ha van rá lehetõségük, meghívják egymást kulturális összejöveteleikre. Idén a margittai kórusfesztiválon nagy sikert arattak a konyáriak, akik már akkor meghívták a HJT tagjait õszi ünnepségükre. Ez a vártnál is bensõségesebbre sikeredett, mivel a település polgármestere, dr. Fülep László erre az alkalomra idõzítette tizenhárom partiumi magyar állampolgársági esküjét.

Testvérvárosukban lettek magyar állampolgárok

A napokban 22 margittai polgár tette le magyar állampolgársági esküjét szülővárosa testvértelepülésén, Berettyóújfaluban. Ekkor lett magyar állampolgár Pocsaly Zoltán alpolgármester, Bradács Aliz körzeti RMDSZ-elnök, kórházmenedzser, lapunk munkatársa, Szőke Ferenc, a Horváth János Társaság elnöke és családja, valamint a társaság több alapító tagja. Néhány hónappal ezelőtt a kérelmeiket is ott adták le, mivel a hivatal hetente egy napot arra szánt, hogy csak a margittaiakat fogadja.