szüreti bál

jordancheap4sale jordancheap4sale.com
growsunlight growsunlight.com

Monospetri Szüreti Fesztivál - Traubenfest 2015

A monospetri Német Demokrata Fórum szeptember 20-án rendezi meg a sokéves hagyománnyal rendelkező Szüreti Fesztivált (Traubenfest). Nagy szeretettel várnak mindenkit nemzetiségi és felekezeti hovatartozástól függetlenül.

Szüret a Hegyközön

Bár régebben október végén szedték a szőlőt, manapság a klímaváltozás miatt már szeptember közepén elkezdik a szüretelést. A szőlő ilyenkor már édes, mint a méz, szállják is a darazsak, s ha az ember nem elég óvatos, a fürttel együtt egy-egy darázsba is belemarkol. Alulírott még sohasem vett részt szüreten, ezért nagy megtiszteltetés volt számomra, hogy Németiék engem is meghívtak szőlőt szedni.

Szüreti mulatság Árpádon

A hagyományokhoz hűen idén is nagy sikert hozott Árpádon a szüreti bál. Évről évre fiatalok és idősek jókedvűen szórakoznak együtt.

Szüretibál-hívogató Székelyhídon

Magyar nótától volt hangos a vasútállomás felé vezető, hosszan egyenes székelyhídi Malom utca szombaton déltájban, amikor is ötvennél több helyi fiatal szüreti bálba hívogatta a kisváros lakóit.

Szüreti mulatsággal indult az ősz Árpádon

A régi időkben a szüret társas eseménynek számított, amelyre egy egész éven át emlékeztek és készültek a családok. Akkoriban ez egész közösségek közös munkája, ünnepe volt, amelyet a nap végén mulatság zárt.

Traubenfest Monospetriben

A Német Demokrata Fórum (NDF) monospetri szervezete hagyományt teremtett annak, hogy szeptemberben megrendezi a szüreti mulatságot (Traubenfest).

Szüreti bálok megyeszerte

A mezőtelegdi RMDSZ-körzet szervezésében immár 18. alkalommal tartottak szüreti mulatságot a községközpontban. Monospetriben a Német Demokrata Fórum szervezte meg a tizenharmadik szüreti bált.

Hajnalig mulattak Magyarremetén

A dél-bihari elepülés kultúrházában múlt szombaton már késő délután nagy volt a nyüzsgés, ugyanis a váradi Tend Art bábegyüttes tartott előadást a gyermekeknek. Estére a felnőttek szórakozhattak a szüreti bálban, amit a helybéli Kéknefelejcs Néptáncegyüttes előadása nyitott meg.

Szüreti bál Örvénden

A keresztelővel végződött múlt vasárnapi istentisztelet után, napsütötte időben indultak hívogatni az esti szüreti bálba az örvéndi ifjak. Előbb még a falu központjában is eljárták a táncot, majd a nyolc pár – Papp Gyula és Székely Edina, Mérai Arnold Attila és Demeter Földesi Izabella, Bucsás Gyula és Portik Ingrid, Lőkös Levente és Moha Adina, Jakab Tamás és Lukács Bernadett, Botiş Lucian és Lukács Dalma, Ehupov Norbert és Sorbán Barbara, Raţ Krisztián és Strempel Fazekas Henrietta – szekéren és lóháton járta végig Mezőtelkit, Pósalakát, Mezőtelegdet és Pusztaújlakot.