környezetvédelem

jordancheap4sale jordancheap4sale.com
growsunlight growsunlight.com

A juharfa illetősége

Ha nem is állandóan szerepel az égetően fontos ügyeink listáján, de szűnni nem akaróan foglalkozunk az utcánkban lévő fák sorsával. Kezdetben volt a gesztenyefákat támadó, aknázómolynak mondott kártevő, ami ellen radikális támadást indítottak az illetékesek: kivágták a fákat.

Népszerűsítve mentik a Csíkos-tó értékeit

Érmellék lápvidékének gazdag növény- és állatvilága már a múlté. Az itt-ott mutatóban még fellelhető mocsárfoszlányokat egyre inkább óvják, védik. A Székelyhíd határában lévő Csíkos-tó felügyeleti jogát tíz évre a nagyváradi Ecotop Alapítvány nyerte el.

Óvjuk környezetünk és vizeink tisztaságát

Március 22-én van a víz világnapja, erre az alkalomra időzítette a Körösök Vízügyi Igazgatósága a berettyószéplaki víztározó takarítását. Az akcióban a vízügyi szakemberek mellett bekapcsolódtak a diákok és a kőolaj-kitermelő cég is.

Érmihályfalván is gyűjtötték az olajat

Október. 18-án tartották az I. Nagy EKE ’91 Olajgyűjtést Érmihályfalván. Összesen 42 liter elhasznált étolaj és zsiradék gyűlt össze, amit 33 személy adott le, akik tombolajegyet kaptak.

Környezetszépítés és -rombolás

Nagyszalonta központi tömbházainak udvarán az egyik tömbsor előtt szépen zöldellő kis virágoskertet kaptunk lencsevégre a napokban. A piaccsarnok környékén pedig vandálok irtották a facsemetéket.

Környezetvédők kértek állásfoglalást

Ősz óta tartanak országszerte a környezetvédők és a gyermekeik jövőjéért aggódó polgárok tiltakozó megmozdulásai a verespataki aranybánya engedélyezése ellen. Nagyváradon a zöld szervezetek a Bihar megyei törvényhozók álláspontját firtatták.

A környezettudatos Fugyivásárhely

Fugyivásárhely Biharországban – az államhatár mindkét oldalán – egyedülállóként a környezettudatos energiafelhasználást pártoló létesítményre kért és kapott európai uniós támogatást.

Oldalak