falumúzeum

jordancheap4sale jordancheap4sale.com
growsunlight growsunlight.com

Gyékényszéktől a kommunizmusig

Az Érmellék megmentett patinás épületeinek sorában előkelő helyet foglal el az ottományi domboldalon magasodó kúria. A XVI. század vége felé emelt ingatlanban ma kiállítóház működik.

Érkörtvélyes gyöngyszeme a falumúzeum

Amikor 2006-ban az akkori falunapon átadták az érkörtvélyesi Falumúzeumot, az ünnepségen ezen sorok írója is jelen volt. Évtizedek folyamán több hasonló vidéki létesítményt, tájházat is láttam, de kevés volt köztük, ami ilyen szépen rendbetett ingatlanban működött volna. Nemrégiben Körtvélyesen járva kerestem fel a közgyűjtemény megálmodóit, TÓTH IMRE ZOLTÁNT és nejét, TÓTH TÜNDÉT.

Megnyílt Berettyó-völgy első tájháza

A közelmúltban avatták fel Micskén a Berettyó völgyének első tájházát. Az Érmellék már büszkélkedhet ilyenekkel, most Micskének köszönhetően a Berettyó-völgyi tájegység is felzárkózott a sorba.

Múltmentők Érkörtvélyesen

Jó látni, amikor egy egész életében tevékeny ember a nyugdíjazását követõen is aktív marad, megtalálja a mindennapokban rejlõ örömöket. Az érkörtvélyesi Tóth Imre és felesége, Tünde asszony ebbe a kategóriába sorolható, hisz saját értékeiket önzetlenül a köz számára hasznosítva, falumúzeumot hoztak létre.