magyarság

jordancheap4sale jordancheap4sale.com
growsunlight growsunlight.com

Lassanként összeépül Nagyváraddal

Fugyivásárhely valóban csak „néhány lépésre van” a megyeszékhelytől. A forgalmas nemzetközi úton haladva alig tűnik fel, amikor a Várad határát gomba módra ellepő üzemek, lerakatok, gépkocsiszervizek, irodaházak stb. között már a község területére érünk, hiszen ugyanilyen létesítmények sora folytatódik ott is.

Csendben meghúzódva Paptamási árnyékában

Nyüvedet hiába keresné az ember az országutak vagy a vasútvonalak mellett, nem találná. A mintegy 210 lakost számláló település néhány kilométerre fekszik a községközpont Paptamásitól, a Pelbárthidára vezető úton lehet megközelíteni.

Választójog választhatóság nélkül

Több mint egy hétig tartó erdélyi körútjának utolsó állomásán, Nagyváradon SZILI KATALIN képviselő, az Országgyűlés volt elnöke, a Szociális Unió elnöke találkozott Tempfli József volt püspökkel és Jakobovits Miklós festőművésszel. A politikus asszonyt tapasztalatai összegzésére kértük.

Megint belügy a magyarságpolitika?

A Szacsvay Akadémia magyarságtörténeti előadássorozatának legutóbbi meghívottja BÁRDI NÁNDOR, a Magyar Tudományos Akadémia Etnikai-nemzeti Kisebbségkutató Intézetének munkatársa volt, aki Nemzetiségi kérdés és magyar kisebbségek az államszocializmus korában. A budapesti kormányzatok magyarságpolitikája címmel tartott érdekfeszítő előadást.