gyermekotthon

jordancheap4sale jordancheap4sale.com
growsunlight growsunlight.com

Adni jó – tudják ezt Monospetriben is

A jótékonykodás nem idegen monospetri lakosaitól, különösen ilyenkor, karácsony közeledtével. A Monospetri Közösségfejlesztési Egyesület jótékonykodás terén már hat éve túllép a település határain, és évente egyszer adományokkal támogatja a gálospetri Szentháromság Otthon lakóit. A múlt hónapban először jótékonysági bálon gyűjtöttek erre a célra.

Tánclépésekbe rejtett segítségnyújtás

A magyar kultúra napja alkalmából kilencedik alkalommal szerveztek aukcióval egybekötött jótékonysági bált Székelyhídon. A rendezvény kulturális fővédnöke Eperjes Károly Kossuth- és Jászai Mari-díjas színművész volt.

Focitorna egyházi segédlettel

A dévai Szent Ferenc Alapítvány július végén focitornát rendezett Székelyhídon. BÖJTE CSABA szerzetes elmondta, hogy a szeretettel teli versengés egyik célja a térség megismertetése a nagyvilággal, annak tudatosítása, hogy nemcsak a Székelyföldön, hanem az Érmelléken is sok magyar él.

Jótékonykodó bálozók Székelyhídon

A magyar kultúra napja alkalmából immár nyolcadik alkalommal megrendezett bálhoz ezúttal is jótékonykodás társult: a városban működő Gyermek Jézus Gyermekotthon lakóit támogatták.

Nemzedékek kézfogása

Az idősek világnapja alkalmából a nagyváradi Szent Erzsébet Idősotthon néhány lakója látogatta meg a szentjobbi Szent István Szociális Központban nevelkedő gyermekeket.

Varadinumoztak a gyermekotthonok lakói

Emlékezetes és tartalmas váradi látogatást szervezett a Partium Alapítvány több vidéki, egyházi fenntartású gyermekotthon lakójának a megyeszékhelyen a XXIV. Festum Varadinum hetében.

Összefogás szeretetből

A gondoskodó segítségnyújtás jegyében indította útjára évekkel ezelőtt jótékonysági programjait az RMDSZ nagyszalontai szervezete, hogy a hajdúváros lakosaival karöltve segítse a nehéz körülmények között élő családokat és gyermekeket.

Fiatalodik Gálospetri

Távol esik a világ zajától, de nincs is annyira messze az érmelléki falu. Nagyváradtól 58 kilométerre, a legközelebbi várostól, Érmihályfalvától 9 kilométerre, a községközponttól, Értarcsától mintegy 3 kilométerre fekszik.

Székelyhídon lábon járnak az angyalok

Az őszi napsütésben sárgásvörösen izzó falevelekből terített szőnyeget a természet. A kapubejárat melletti falon még áll a tábla, mely hirdeti, hogy tanintézet működött egykoron az ingatlanban. Több mint fél évszázadon át iskolaként funkcionált a székelyhídi Stubenberg-kastély, most felújítva nehéz sorsú gyermekek otthona.

Dinnye -meglepetés a gyermekotthonnak

Finom ajándéknak örülhettek a napokban a nagyszalontai Szent Ferenc Alapítvány égisze alatt működő gyermekotthon kis lakói, ugyanis Kenéz Róbert dinnyetermelő és családja érkezett az otthonba, méghozzá autójukon 800 kg görögdinnyével.

Oldalak