Berettyószéplak

jordancheap4sale jordancheap4sale.com
growsunlight growsunlight.com

A könyvtár az iskola szerves része

Egy mai modern iskola elképzelhetetlen könyvtár nélkül. Az iskolai könyvtárak általában multifunkcionálisak, a könyvkölcsönzésen és olvasási lehetőségen túl kulturális programoknak, vetélkedőknek is otthont adnak. Így van ez a berettyószéplaki 1. Számú Műszaki Szakközépiskola könyvtára esetében is.

Óvjuk környezetünk és vizeink tisztaságát

Március 22-én van a víz világnapja, erre az alkalomra időzítette a Körösök Vízügyi Igazgatósága a berettyószéplaki víztározó takarítását. Az akcióban a vízügyi szakemberek mellett bekapcsolódtak a diákok és a kőolaj-kitermelő cég is.

Gyógyító friss levegő a berettyószéplakiaknak

Január 29-én ünnepélyes keretek között megnyitotta kapuit a berettyószéplaki Salina Gyógykezelő Központ. A parajdi sóbányából származó alapanyaggal ellátott terem áll a légzőszervi bántalmakban szenvedők rendelkezésére.

Széplaki beszélgetés a pályaválasztásról

Milyen pályára vagyok alkalmas? Mi való nekem igazán? Ilyen kérdések fogalmazódnak meg a pályaválasztás előtt álló diák fejében. A döntés nehézségeiről, a berettyószéplaki végzős diákok lehetőségeiről beszélgettünk ORBÁN ILONA aligazgatóval, MOLNÁR MÁRTA matematika, SIMON ERIKA magyar és TÓTH GYÖNGYI fizika–kémia szakos tanárral.

Ég a lábuk alatt a talaj, de megélnek belőle

Bihar megye keleti határán, Szilágy megye szomszédságában, a Berettyó folyó partján terül el Berettyószéplak. Régészeti leletek bizonyítják, hogy a település és környéke már az újkőkorban is lakott volt. A hetven éve feltárt kőolaj gyökeresen megváltoztatta az életet.

Hitében erős közösség

November 15. újabb nagy lépés Dólya életében. Ekkor adták át ugyanis ünnepi körülmények között a falu ravatalozó kápolnáját. Az ugyancsak Berettyószéplak községhez tartozó Fogláson új római katolikus templomot szenteltek fel.

Emlékhely a templomkertben

Berettyószéplak református lelkipásztora, BEDE FERENC a Magura lábánál, Somlyóújlakon született 1977. május 8-án, ott végezte el az elemi iskolát, az általános és középiskolát Szilágysomlyón, s 2002-ben diplomázott a kolozsvári Protestáns Teológián.

Őszi kalákák megyeszerte

Folytatódott a tavasszal elkezdett önkéntes településszépítő mozgalom. Az elmúlt hetekben is több Bihar megyei településen fogtak össze a helybeliek, hogy rendezzék, szépítsék környezetüket.

Oldalak