mesemondóverseny

jordancheap4sale jordancheap4sale.com
growsunlight growsunlight.com

Meseország kapuja kitárult Nagyszalontán

Szó szerint mesés délután részesei lehettek mindazok, akik ellátogattak november 21-én a nagyszalontai Magyar Házba, ugyanis az Arany János Művelődési Egyesület idén immár a 18. Arany László Mesemondóversenyt rendezte meg.

Mesés hétvége Szalontán

A hajdúvárosban működő Arany János Művelődési Egyesület szervezésében idén immár 17. alkalommal rendezték meg az Arany László Mesemondóversenyt, és először hirdettek meg rajzversenyt Az én színes mesevilágom címmel.

Mesefalu az Érmelléken

Számadó Ernő vágya, jóslata beteljesedett, ő valóban az ifjúság költője lett. Ezt mutatja az is, hogy Érkeserűben róla nevezték el az évről évre egyre sikeresebben megrendezett szavaló- és mesemondóversenyt.

Mesemondóverseny Arany László emlékére

A nagyszalontai Arany János Művelődési Egyesület szervezésében az idén immár 15. alkalommal rendezték meg a hajdúvárosban az Arany László Mesemondóversenyt.

Mesés verseny Margittán

Hetedik alkalommal rendezte meg Kovács Katalin tanítónő és a Horváth János Társaság (HJT) a körzeti mesemondóversenyt az I.–IV. osztályosok számára. A főszervező az idén segítőtársat is talált Pop Mónika tanítónő személyében. A civil szervezet főképpen az anyagi hátteret biztosította. A rendezvénynek a magyar iskola, a Horváth János Iskolaközpont adott otthont. A megnyitót az intézmény étkezdéjében tartották, mely zsúfolásig megtelt a döntőbe jutott diákokkal, felkészítő tanárokkal, szervezőkkel, nézőkkel.

Mesés délután Érbogyoszlón

Az érbogyoszlói iskolában mindig történik valami érdekes. Nemrég szervezte meg Kun Tünde magyartanárnő az Ady-emlékestet, melyről lapunk is beszámolt, december elején pedig a mesemondóversenyt rendezett, melyen 17 fiatal bizonyította előadói készségét Bereczki Edit, Herman Katalin és Kis Gabriella tanítók felkészítése nyomán.

Hagyományápolók versengtek

Az érkeserűi Számadó Napok a térség egyik meghatározó rendezvényévé nőtt az elmúlt évek alatt, amit ékesen bizonyít, hogy a költő nevét viselő iskolában a múlt hét végén megrendezett szavaló- és mesemondóversenyre tizenhat településről 133 diák érkezett. Ötödik alkalommal mutatkoztak be a versszerető diákok, a két korcsoportban összesen 71-en versengetek a legjobb helyezésekért pénteken.

Kitárult meseország kapuja

Az Arany János Művelődési Egyesületnek köszönhetően idén immár 14. alkalommal elevenedett meg a mesevilág Nagyszalontán. A hétvégén a Magyar Ház nagyterme adott otthont az Arany László emlékére rendezett mesemondóversenynek, amelyre több mint félszáz gyermek nevezett be az óvodásoktól a VI. osztályosokig.