lábtenisz

jordancheap4sale jordancheap4sale.com
growsunlight growsunlight.com

Világbajnoki bronzérem a hajdúvárosi tengósnak

Ifjúsági fiú és felnőtt női világbajnokságon szerepeltek a Nagyszalontai Tengo SK lábteniszcsapatának tagjai. A csehországi Nymburkban megtartott U21-es korosztályú ifi, illetve felnőtt női világbajnokságon három kontinens 14 országának válogatottja vett részt.

Lábteniszben Szalonta a császár

A Nagyváradi Liberty Sportklub által 1999-ben cselgáncsban elnyert Bajnokok Ligája-serleg óta nem termett olyan komoly trófea a bihari sportnak, mint amelyet a Nagyszalontai Tengo SK csapata hódított el június 10-én Karlovy Varyban. A hajdúvárosiak a lábtenisz klubvilágkupát szerezték meg.

Vegyes képet mutatott tavaly a bihari sportélet

Eredmények szempontjából nem mondható kiemelkedőnek a 2016-os esztendő a bihari sportélet számára. A riói olimpián a játékvezetők révén volt jelen Nagyvárad és Bihar megye, az országos megmérettetésekben a férfi kosárlabdacsapat bajnoki címe viszi a prímet.

Amatőrök és profik között is élen jár a Tengo

Zsúfolt évet zár a Nagyszalontai Tengo Sportklub futnet csapata. A jól ismert lábtenisz kicsit átalakított és új nevet kapott formáját űző hajdúvárosiak az Interliga mellett a magyar–román közös rendezésű bajnokságban is helytálltak, s októberben a Kolozsváron sorra kerülő U21-es világbajnokságon is pályára léptek.

Nemzetközi mezőnyben is élen jár a Tengo SK

A lábteniszben elért sikerek után futnetben (a sportág mondhatni ugyanaz, csak az elnevezés és pár szabály változott) is Európa elitjébe tartozik a Nagyszalontai Tengo Sportklub, amely meglepően magabiztosan szerepel az öreg kontinens legjobb klubcsapatait felvonultató Interligában.

„Aranyvadászaton” a tengósok

Véget ért egy csata, a bajnokság alapszakasza, ám az igazi harc csak most kezdődik a román lábteniszbajnokság első helyének megszerzéséért. A címvédő Nagyszalontai Tengo hazai pályán debütál a rájátszásban.

Szalontai alelnöke van a Román Lábtenisz Szövetségnek

Négy évig bihari elnöke volt a Román Lábtenisz Szövetségnek, amelynél a hétvégén tartottak tisztújító közgyűlést. A nagyváradi Gheorghe Grădinaru nem indult újabb mandátumért, így a kolozsvári Sorin Bogdant választották meg a szövetség vezetőjévé. Bihar megye nem maradt azonban szavazati jog nélkül a testületben, amelynek alelnökévé Szoreán Lászlót, a Nagyszalontai Tengo elnökét választották meg a küldöttek.

Nagyszalonta bajnokcsapatai

Mi a szalontai sportolók legkedvesebb év végi slágere? Mondani sem kell, hogy a közismert angol dal a „We are the champions”, magyarul „Mi vagyunk a bajnok”. A lábtenisz Európa-bajnokságon szerzett aranyérmek után az országos bajnoki címért járó trófea is a hajdúvárosi Tengo SK vitrinjébe került. A város focicsapata szintén első helyen zárta az évet.

Oldalak