metropolisz-övezet

jordancheap4sale jordancheap4sale.com
growsunlight growsunlight.com

A széles sáv is összeköt

Újabb közös projektet indított útjára Debrecen városa és a Nagyváradi Metropolisz Övezet (NMÖ). A Digi Connect elnevezésű terv megvalósítói 16 vezeték nélküli, széles sávú internetes hozzáférést biztosító berendezést szerelnek fel a cívisváros legforgalmasabb közterületein, további 11-et pedig a metropolisz övezet községközpontjaiban.

Aszfaltutak összefogásból

Nagyürögd és a magyarországi Nagyrábé község egy-egy aszfaltúttal gyarapodott a határ menti fejlesztésre szánt európai uniós pénzalaphoz benyújtott közös pályázatuk révén. Az eredményről a Bihar megyei helyszínen múlt csütörtökön tájékoztattak az érdekeltek.

Pályázik a metropolisz-övezet

Több települést is érintenek a Nagyváradi Metropolisz Övezet már zajló vagy benyújtandó pályázatai, melyekről DELOREAN GYULA pályázati igazgató számolt be. A nagyváradi önkormányzat decemberi ülésén jóváhagyta a Nagyvárad–Berettyóújfalu kerékpárút váradi szakaszán a kisajátításokat, február közepéig beszerzik a váradi és borsi építkezési engedélyeket, és a tervek szerint február végén meghirdetik a közbeszerzési eljárást. Áprilisban aláírhatják a kivitelezési szerződést, szeptemberben pedig át is adhatják a kerékpárút romániai szakaszát, hangzott el.