Szolnokháza

jordancheap4sale jordancheap4sale.com
growsunlight growsunlight.com

Nem mostohatestvére a községközpontnak

Margittáról Érszőlős felé haladva a főúttól balra, domboktól takarva terül el Szolnokháza. Közigazgatásilag Érszőlős községhez tartozik, és a maga 213 lakosával kis falunak számít. Beke László polgármester és a helyi tanács mégsem kezeli „mostohatestvérként”. Minden lehetőséget megragadnak, hogy ne maradjon el a községközponttól.

Dombok mögötti élet

A hajdanvolt érmelléki mocsárból szelíd szirénként kiemelkedő domboknál megtorpan a nyargaló pusztai szél, akárcsak a magyar hegemónia. Az ökörnyelvnyi széles földsáv még őrzi a csíkászok ivadékait, de alig néhány tíz kilométernyire már bomlik az egyensúly, telepesek teremtik a számunkra nem túl hízelgő etnikai arányt. A dombok rejtekében nem könnyű a megmaradás, a mégis helyben maradók még több érzéssel vallják: „Erős vár a mi Istenünk”.

Érszőllősön sportpályát és gyülekezeti házat avattak

A hétvégén rendezték meg Érszőllősön a kétnapos községi ünnepséget. Mint azt már megszokhattuk, a gazdag kulturális és szórakoztató programok mellett erre a napra időzítették néhány fontosabb beruházás átadását. Érszőllősön ugyanis minden évben van valami, amivel büszkélkedni lehet, amit birtokba lehet venni község jeles napján.