március 15

jordancheap4sale jordancheap4sale.com
growsunlight growsunlight.com

Szalárdon szobrot és emlékparkot avattak

Ökumenikus istentisztelettel kezdődött vasárnap délelőtt Szalárdi János szobrának avatóünnepsége, melyet az 1848–49-es forradalomra és szabadságharcra való megemlékezéssel is összekötöttek a szervezők.

Szeretett ünnepünk Váradon

Verőfényes, bár hűvös napon tűztek kokárdát az idén március idusán a nagyváradi magyarok. Az ünnepre hangolódást beárnyékolta az új magyar párt és az RMDSZ megyei vezetőinek sajtóbeli vitája az előbbinek külön ünneplése miatt.

Nemzeti ünnep Nagyszalontán

Az 1848–49-es forradalomra és szabadságharcra emlékeztek változatos programokkal múlt csütörtökön Nagyszalonta magyar ajkú polgárai.

Margittán vasárnap emlékeztek

Margittán vasárnap több százan emlékeztek a ’48-as forradalom és szabadságharc eseményeire, hőseire. Templomozás után a református templomkertben felállított Petőfi-mellszobornál gyülekeztek az emlékezők, ahol elhangzottak az ünnepi beszédek.

Ünnepeltek kicsik és nagyok

A homokvilág fővárosában, Érmihályfalván egész napos rendezvénysorozattal adóztak az 1848–49-es forradalom és szabadságharc emlékének. Az ünnepségek már kora délelőtt elkezdődtek.

Ismét „kikelt” a szabadság

Ünneplők sokasága emlékezett a ’48-as hősökre a kiskereki református templomban. A megemlékezést Petrucz János helyi lelkész nyitotta meg arra buzdítva, hogy adjunk hálát Istennek őseink hősiességéért.