civil szervezet

jordancheap4sale jordancheap4sale.com
growsunlight growsunlight.com

Számíthat rá a kórház

A margittai Dr. Pop Mircea Városi Kórház nonprofit civil szervezete 2002-ben alakult meg, hivatalosan 2003-ban kapott jogi személyiséget. Az egészségügyi intézmény fejlesztése, a betegellátás színvonalának emelése a célja.

Egyesületi zenetanoda

Érszőlős azon községek egyike, ahol jó viszonyt ápolnak egymással a különböző felekezetek, kölcsönösen eljárnak egymás rendezvényeire. Közös cél vezérli őket, az, hogy Jézus szolgálatában minél eredményesebbek legyenek.

Példaértékű az árpádi ifjak munkája

Alig múlt másfél éves az Árpádi Ifjúsági Szervezet (Árpisz), megalakulása óta máris tucatnyi program, kezdeményezés, rendezvény és önkéntes segítségnyújtó akció valósult meg a faluban a fiatalokat tömörítő szervezet révén.

Vidéki tollforgatók civil szervezetben

A Berettyó-mente és az Érmellék tollforgatói számára emlékezetes dátum december 18-a. Ekkor alakult meg a Berettyó-menti és Érmelléki Közművelődési Egyesület (BÉKE). Az alakuló ülést a margittai városháza gyűléstermében tartották.

Három település ifjait fogják össze

A Moke (Monospetri, Keresztúri Ifjak Egyesülete) 2014 áprilisában alakult meg azzal a határozott céllal, hogy közös programokba vonja be a monospetri és az apátkeresztúri ifjúságot. Már fiókegyesülete is van, s idénre az egész községet megmozgató rendezvény szervezését vette tervbe.

Civilek és álcivilek a politika uszályában

A Civil társadalom napja elnevezésű rendezvényt kedden délután tartották meg a nagyváradi Ady Endre Líceum könyvtártermében, a Bihar Megyei és Nagyváradi Civil Szervezetek Szövetségének (BINCISZ) és a Nagyváradi Civil Kerekasztalnak (NCK) a szervezésében. Szó volt a civil szervezetek együttműködéséről és szerepükről s arról is, hogy miként telepszik rá a politika a civil szférára.

Bemutatkozik a szalontai Kulin György Csillagászkör

Nagyszalonta egyik neves szülötte Kulin György, aki csillagászként nemcsak önmagának, hanem szülővárosának is kiemelkedő hírnevet szerzett. Az iránta való tisztelet kifejezéseként a tudós nevét vette fel a magyar iskolában két éve megalakult szakkör. Ennek tevékenységéről KISS MÁRIA, a csillagászkör egyik vezetője, az Arany János Elméleti Líceum aligazgatója mesélt lapunknak.

Jönnek a civilek?

1990-ben, amikor bejegyeztettük a megye, de talán Románia első civil szervezetét (egy 1924-ből itt felejtett törvény alapján), még azt hittük, hogy az elkövetkezendő időkben a legtöbb kisközösségi feladatot az ilyen típusú egyesületek (alapítványok, szövetségek, társulatok stb.) fogják ellátni szakképzett, fizetett, de többnyire önkéntes egyének bevonásával.