testvértelepülés

jordancheap4sale jordancheap4sale.com
growsunlight growsunlight.com

Budapestről érkezett a mesepark Szalontára

Arany János születésének 200. évfordulója alkalmából Budapest XXI. kerületének, Csepelnek, Nagyszalonta testvérvárosának az önkormányzata olyan meseparkot ajándékozott a hajdúváros gyermekeinek, amely a neves magyar költő életművét eleveníti meg a játékokon keresztül. A 2017-es városnapok alkalmával, május közepén avatták fel a létesítményt.

Betyárkodó kiskerekiek

A lassan sablonossá váló falunapoknak, közösségi rendezvényeknek egyre többen igyekeznek helyi vonatkozású, sajátos elnevezést adni. A kiskerekiek igen hangzatos nevet választottak faluünnepüknek: Betyárfesztivál.

Hidak, amelyek összekötnek

Alig fejeződött be a Jász-Nagykun-Szolnok megyei Rákóczifalva küldöttségének szalacsi látogatása, amikor újabb vendégek „kopogtattak” a településen. A szomszédos Hajdú-Biahr megyéből, Hortobágyról, a bihari megyeszékhelyről és Kolozsvárról érkeztek, az Érmellék kulturális értékeinek megőrzéséről egyeztettek.

Negyedszázada testvérközségek

A Bihar megyei Érbogyoszló és Albis település (Érbogyoszló község) 25 éve áll testvéri kapcsolatban a franciaországi Bondues városával. Még az 1980-as években, a falurombolás idején Bondues jelképesen örökbe fogadta a két érmelléki települést.

Testvérkapcsolat rímekből

Süteményversennyel egybekötött borversenyen vett részt Hegyközszentmiklós küldöttsége a Nógrád megyei testvérfaluban, Szandán.

A szeretet a legerősebb

A Magyarkakucsról elszármazottak találkozóját tizedik alkalommal tartották meg augusztus 5-én. Most is hazatértek az egykori szomszédok, a barátok, a családtagok és a magyarországi testvértelepülés, Kakucs is szép számú küldöttséggel képviseltette magát.

Magyarországon szedték a markot az Érbogyoszlóiak

Nosztalgiaaratáson vett részt júliusban Érbogyoszló kilenctagú küldöttsége a magyarországi Bogyoszló településen. Még a tél folyamán kereste meg telefonon a vendéglátók polgármestere Érbogyoszló akkori elöljáróját, Gáspár Gyulát, akinek kapcsolatépítést ajánlott fel a két hasonló nevű falu között. Ennek első momentuma volt a hagyományos nosztalgiaaratás, amit az ottani falunapba ágyazottan szerveztek meg.

Aszfaltutak összefogásból

Nagyürögd és a magyarországi Nagyrábé község egy-egy aszfaltúttal gyarapodott a határ menti fejlesztésre szánt európai uniós pénzalaphoz benyújtott közös pályázatuk révén. Az eredményről a Bihar megyei helyszínen múlt csütörtökön tájékoztattak az érdekeltek.