igazgató

jordancheap4sale jordancheap4sale.com
growsunlight growsunlight.com

Az új szerep is a művészeté

MELEG VILMOS, Nagyvárad ismert színművésze szerepkört váltott: az induló évadtól ő az Állami Filharmónia igazgatója a nyugdíjba vonult Tódor Albert után. Nem ismeretlen számára az intézményvezetés, hiszen öt év társulatirányítást követően hét évig volt a színház élén, de a színpad és a hangversenypódium mégis különbözik egymástól. Ennek ellenére bizakodva kezdi a munkát, hisz úgy látja, ha más múzsák hatáskörébe is tartoznak, az új szerep is a művészeté marad.

Iskolaigazgatói versenyvizsgák Nagyszalontán

A tanügyben a nyár csak a gyermekek számára jelent vakációt. A pedagógusok bizony nem egy esetben tovább vizsgáznak, hogy véglegesítsék a tisztségüket. A hajdúváros két tanintézetének vezetésére sikeresen pályáztak.

Új igazgató a szalontai kultúrház élén

A Zilahy Lajos Művelődési Ház igazgatói tisztségét mintegy 15 éven át Laza Carmen töltötte be. Munkássága alatt kívül-belül megújult az épület, számos rendezvény, tanfolyam, sportprogram és tucatnyi egyéb tevékenység zajlott, s közöttük minden korosztály megtalálhatta a kedvére valót. Az igazgatónő az év elején távozott, mivel saját vállalkozásba kezdett, és helyére az árpádi származású KOVÁCS ISTVÁN került. Őt kérdeztük új munkaköréről, a közeljövőre vonatkozó terveiről.

Igazgatóváltás a magyar iskolában

A téli vakáció után, 2017. január 9-én új igazgató került a nagyszalontai Arany János Elméleti Líceum élére TORNAI MELINDA személyében. A frissen kinevezett pedagógus Mészár Juliannát váltotta, aki mintegy öt éven át vezette a magyar tanintézetet.

„Az iskola a harmadik gyermekem”

A 2014/15-ös tanév kezdetének közeledtével a margittai Horváth János Elméleti Líceum igazgatőnőjével, NAGY GABRIELLÁVAL az iskola jelenéről és jövőjéről beszélgettünk. Az intézmény 2011-ben alakult az Octavian Goga Főgimnáziumból kivált líceumi és a margittai I–VIII. osztályos iskola magyar tagozatos osztályaiból. Tárnoky Botond interjúja.

Viki bácsi, az igazgató

Közel négy évtizednyi pedagógusi szolgálat és tizenöt évnyi igazgatói munka után nyugdíjba vonul HEGYESI VIKTOR, a székelyhídi Petőfi Sándor Elméleti Középiskola tanára.