Bihar

jordancheap4sale jordancheap4sale.com
growsunlight growsunlight.com

Biztos sziget a parókia

Negyedszázada a Bihari Református Egyházközség lelkipásztora CSERNÁK BÉLA. Nagyváradon született 1951. január 22-én, s e nap 1989 óta duplán jeles számára, mivel a magyar kultúra napját is ekkor ünnepeljük.

Plébános és hitoktató

SZABÓ ERVIN tisztelendő 2009 óta szolgálja plébánosként Bihar község római katolikus közösségét, és emellett a nagyváradi Szent László Gimnázium egyik hitoktató tanára. Emberpróbáló feladat maradéktalanul ellátni a plébániai teendőket és rendszeresen ingázni Nagyváradra, hogy alakítsa, erősítse a diákok hitét, teológiai tudását, de ő megbirkózik ezzel.

A gazdagondosság faluja, Bihar

A Biharon gyakorta átutazónak nem kell megállnia ahhoz, hogy megállapítsa, fejlődő településen halad keresztül. Aki mégis megáll, és falusétára indul, az környezetét tudatosan szépítő, csinosító közösségbe csöppen, ahol az infrastruktúra, az életkörülmények szinte már városiak. Utóbbihoz egy több mandátumot maga mögött tudó, tapasztalt polgármester is szükségeltetett.

Segíteni is tudnak, nem csak kérni

A június végi magyarországi dunai áradás károsultjainak gyűjtöttek pénzadományt a Bihari Református Egyházmegye gyülekezetei. A 28 ezer lejt július derekán az egyházmegye vezetősége Debrecenben adta át a Magyar Református Szeretetszolgálatnak.

Sok a gerincferdüléses iskolás

A bihari Gáspár András Gimnáziumban a nagyváradi ATO Medical Vest gyógysegédeszközöket forgalmazó romániai cég nemrégiben ingyenes szűrővizsgálatot végzett az V.–VIII. osztályos tanulók körében. Megvizsgálták, vannak-e gerincproblémáik.

Múltból merített jövőígéret Biharon

Az emlékezés istentiszteletének, a kegyeletnek, a múltból Isten igéje által erőt merítő találkozásnak volt a helye vasárnap délelőtt a bihari református templom.

Kalákák megyeszerte

A múlt hónap utolsó napjaiban is számos Bihar megyei településen gyűltek össze a helybeliek, hogy a tavasszal indított Tulipán Kaláka mozgalom részeseiként csinosítsák lakókörnyezetüket.

Lelkipásztoroknak gyűjtene az egyházmegyei közgyűlés

A bihari református templom adott otthont a Bihari Református Egyházmegye idei közgyűlésének április 17-én. Arról is szavaztak, hogy négy lelkészi és négy presbiteri küldöttel bővítik az egyházkerületi közgyűlési küldöttséget.

Zavaros vízügyek Biharon

Bírósághoz fordultak a bihariak, mivel szerintük jogszerűtlen, hogy nem engedik kilépni a Nagyváradot és több községet felölelő Aparegio-projektből. Március 20-án vagy a kilépésről, vagy a per áthelyezéséről dönthet a bíróság, hangzott el a Szeghalmi Győző alpolgármester, Méhes Zoltán (Magyar Polgári Párt) és Kozma Géza (RMDSZ) tanácstagok március 5-i sajtótájékoztatóján.

Fél távnál tart a megyei focicsapatok felkészülése

Bő egy hónap van még a tavaszi idény megkezdéséig. A Bihar megyei labdarúgó-bajnokságok résztvevői a felkészülés felénél tartanak, többen a bajnoki cím megszerzéséért küzdenek, mások viszont azért, hogy elkerüljék a kiesést. Körülnéztünk a megyei első és másodosztályban szereplő azon csapatok háza táján, amelyek magyarlakta településeket képviselnek.