Biharszentjános

jordancheap4sale jordancheap4sale.com
growsunlight growsunlight.com

Virágzó falu évezredes alapokon

Biharszentjános első írásos említése 1215-ből származik. Határában, a Sebes-Körös partján állott hajdan Keresztelő Szent János vitézeinek monostora, amit már 1190-ben jegyeztek a krónikák. A klastrom körüli ásatások kimutatták, hogy jóval korában, már a bronzkorban, három-négyezer évvel ezelőtt lakott volt a ma Bors községhez tartozó vidék.

Magyar–holland tulipános kaláka

A Biharszentjánosi Református Egyházközség már egy ideje testvér-gyülekezeti kapcsolatot ápol a hollandiai Yzendoorn település gyülekezetével. Nemrég vendégül is látták egy csoportjukat, és a kalákába is bevonták őket.

Nem csak pályázatokból él Bors község

Rengeteget fejlődött Bors község az elmúlt húsz évben, de ez nem azt jelenti, hogy BÁTORI GÉZA polgármester hátradől a székében, és azt mondja, ennyi volt. Tovább szépítgetik, fejlesztgetik a falvakat, pályáznak, amire csak lehet.

Csillagocskák gyermeknapja

Többéves barátság köti össze a nagyváradi Csillagocska Református Zeneóvodát a biharszentjánosi Szivárvány Óvodával. Így természetes, hogy együtt töltötték el a gyermeknapot is.

Két keréken át a határon

Több évig tartó előkészítés után végre átadásához közeledik a Nagyváradot Berettyóújfaluval összekötő kerékpárút. A határ menti fejlődést segítő EU-s alapból megépülő út két végén, a partnert önkormányzatoknál érdeklődtünk a fejleményekről.