elszármazottak találkozója

jordancheap4sale jordancheap4sale.com
growsunlight growsunlight.com

Mézes, míves adomány

Az élesdieket és az onnan elszármazottakat évről évre összehozó, Találkozás Hétvégéje elnevezésű rendezvénysorozat rendszeres résztvevőjeként találkoztam idén a mézeskalács-költeményeket készítő és árusító FEICA NATALIÁVAL.

Augusztusban 800 éves lesz Monospetri

Lázasan készülődnek az önkormányzat képviselői, hivatalnokai és Monospetri lakosai a település 800. születésnapjára. A kutatások során ugyanis kiderült, hogy 1215-ből származó hivatalos okmányban már megemlítik a falut.

Élesdi találkozások

Az elszármazottak, az egykor konfirmáltak, akik most is ott élnek, mind összegyűltek egy hétvégére Élesden. Magyarok, akik szórványban is őrzik, védik, ápolják identitásukat.

Elszármazottak találkozója

Július 13-án, vasárnap tartják Pósalakán az elszármazottak találkozóját. A rendezvény 15 órától a református templomban tartandó ünnepi istentisztelettel kezdődik.

A szeretet a legerősebb

A Magyarkakucsról elszármazottak találkozóját tizedik alkalommal tartották meg augusztus 5-én. Most is hazatértek az egykori szomszédok, a barátok, a családtagok és a magyarországi testvértelepülés, Kakucs is szép számú küldöttséggel képviseltette magát.