parlamenti választás

jordancheap4sale jordancheap4sale.com
growsunlight growsunlight.com

Jeleskedik a szakmában, belekóstol a közéletbe

Pedagógus nagyszülők, fogtechnikus szülők értékrendjét tisztelve és követve, DR. SZEBENI CSONGOR a fogorvosi hivatása mellett szülővárosa, Margitta közéletébe is bekapcsolódott, a magyar közösség szolgálatában is feladatokat vállalt.

Erősebb magyar jelenlét a bukaresti parlamentben

Négyen képviselik Bihar megye magyar közösségét az új romániai törvényhozásban. A rendszerváltás óta először jutott mandátumhoz két RMDSZ-es szenátor – CSEKE ATTILA és DERZSI ÁKOS. A képviselőházba BIRÓ ROZÁLIA és SZABÓ ÖDÖN jutott be Biharból a december 11-i választás nyomán. A törvényhozóktól rövid értékelést kértünk körkérdéseinkkel.

Köszönet támogatóinknak!

Sikeresnek bizonyult a magyarok összefogása! A december 11-ei parlamenti választáson a Bihar megyeiek megmutatták, hogy jó úton jár a Szövetség, a megújulás hiteles. A magyarok megértették, amit az elmúlt hetekben mondtunk és alátámasztottunk, mégpedig azt, hogy csak a Szövetség az, amely tenni akar, és ha lehetőséget kap, tud is tenni magyarságunk érdekében.

Piros a tromf Romániában

Közepes részvételi arány mellett a Szociáldemokrata Párt magabiztos győzelmét eredményezte a vasárnapi parlamenti választás. Az RMDSZ a mostaninál népesebb csapatot küldhet a törvényhozásba, Bihar megyében is megerősödött a szervezet.

Az idős kor a nyugalomról és a kényelemről szóljon

Szalárdon járt szerdán Szabó Ödön parlamenti képviselőjelölt. A Szalárdot, Hegyközszentimrét és Jákóhodost magában foglaló, Nagy Miklós polgármester által vezetett község azon kevesek közé tartozik, ahol nem csökken, hanem nő a lakosság száma. Innen nem elmennek, hanem inkább visszatérnek a fiatalok, mert lassan minden adott lesz ahhoz, hogy ugyanolyan minőségű életet éljenek, mint egy fejlett városban.

Őszinteség és szakmaiság

CSEKE ATTILA nevét – és őt magát is – rengetegen ismerik Bihar megyében és országszerte. Jelenleg képviselő, szenátorjelölt, de volt szenátor és egészségügyi miniszter is, augusztus 31-én pedig a Romániai Magyar Demokrata Szövetség Bihar megyei szevezetének elnökévé választották.

RMDSZ-kampánynyitó fideszes jelenléttel

KÓSA LAJOS, a Fidesz országgyűlési frakcióvezetője, valamint KELEMEN HUNOR szövetségi elnök részvételével tartott hivatalos kampánynyitó rendezvényt hétfő este a Romániai Magyar Demokrata Szövetség Bihar megyei szervezete. A politikusok a sajtót is tájékoztatták.

Egyértelmű beszéd, egyenes irány

Rendkívüli küldöttgyűlésen választották meg augusztus utolsó napján a lemondott Kiss Sándor helyére a Romániai Magyar Demokrata Szövetség Bihar megyei szervezetének elnökévé CSEKE ATTILÁT. Új fejezet kezdetéről beszéltek a hozzászólók.

Megérkeztek az első szavazólapok

A magyarországi Nemzeti Választási Iroda (NVI) megkezdte a postázását azoknak a szavazólapot is tartalmazó levélcsomagoknak, amelyek által a külföldön élő magyar választók részt vehetnek az április 6-i országgyűlési választáson.

Oldalak