szenátorjelölt

jordancheap4sale jordancheap4sale.com
growsunlight growsunlight.com

Tettek és eredmények alapján ítéljenek a választók

CSUZI ISTVÁN 1960. június 22-én született Nagyváradon, nős, egy fiú édesapja; okleveles villamosmérnök, és letette a doktorátust. A nagyváradi Helyi Közlekedési Vállalat vezérigazgatója, előadó tanár a Nagyváradi Egyetem energetika szakán. RMDSZ-tag 1990-től, 2008-ban képviselőjelöltként indult, és a legtöbb szavazatot kapta a 9-es, belvárosi egyéni választókerületben, ám az algoritmusos osztozkodásnál nem ő, hanem a harmadik helyezett kapott mandátumot. Mos a 4. számú nagyváradi szenátori egyéni választókerületben indul a Szövetség színeiben.

A tettek és az egység embere

SZÍJJÁRTÓ ZOLTÁN 1956. április 6-án született Nagyszalontán, azóta is ott él; nős, két gyermek apja. Gépészmérnök és közgazdász végzettségű, főkönyvvizsgáló; sok irányító, döntési pozícióval járó tisztséget viselt, most az állami erdőgazdálkodási vállalat Bihar megyei gazdasági igazgatója. Az RMDSZ hajdúvárosi szervezetének alapító tagja, volt elnöke is, SZKT-tag, volt helyi tanácsos.

Európai Erdélyt a föderális Romániában

ZATYKÓ GYULA 1960. május 11-én született Nagyváradon. Okleveles gépészmérnök, vallása római katolikus, nős, két gyermek édesapja. Az Erdélyi Magyar Néppárt egyik alapító tagja és elnökhelyettese, Bihar megyei elnöke. Az EMNT színeiben szenátori mandátumért száll versenybe Nagyváradon, a 4. számú egyéni választókerületben.

A szórványt akarják képviselni

Biharban az RMDSZ mind a 13 egyéni választókerületben (4 szenátori, 9 képviselői) állított jelölteket. A szórványtérségekben indulóknak lapunk három körkérdést tett fel, a válaszokat és a jelöltek „névjegyét” alább közöljük.

Sorjáznak a szenátor- és képviselőjelöltek

A Szociáldemokrata, a Nemzeti Liberális és a Konzervatív Párt alkotta kormányerő, a Szociál–Liberális Szövetség (SZLSZ), valamint az ellenzéki Demokrata–Liberális Párt köré tömörülő Igaz Romániáért Szövetség (IRSZ) is minden Bihar megyei egyéni választókerületben állított jelölteket a december 9-i parlamenti választásokra.

Jelölteket állított az RMDSZ

Megváltozott feltételek mellett, de változatlanul az erdélyi magyarsággal szövetségben biztatta az eddigieknél nagyobb erőfeszítésre a parlamenti választási kampányban a Bihar megyei jelölteket, tisztségviselőket és aktivistákat a Romániai Magyar Demokrata Szövetség elnöke. KELEMEN HUNOR a megyei szervezet jelöltállító küldöttgyűlésén hokimeccshez hasonlította a kampányt, amelyen védőfelszerelést kell viselni.