Hegyközcsatár

jordancheap4sale jordancheap4sale.com
growsunlight growsunlight.com

Viharvert csatári falunapnyitó és interjú

Már gyülekeztek a fellegek a XVII. Hegyközcsatári Falunapok nyitónapján. A júliusi hőségben a párával teli levegő fullasztóan hatott. A felfrissülni vágyók sörsátrak alól kémlelték az eget, no meg a színpadot, ahol a község új polgármestere köszöntötte a részvevőket.

Kurblis telefontól az Ezüstfenyő Díjig

Hegyközcsatár községet a Pályitól való szétválása óta irányítja polgármesterként VITÁLYOS BARNA. Korábban, 1996-tól községi tanácsosként tevékenykedett, majd 2000-ben alpolgármesternek választották. Az elöljáróként eltöltött tizennégy év eredményeiről, gondjairól kérdeztük a 2012-ben Ezüstfenyő Díjjal kitüntetett községvezetőt.

XVI. Hegyközi Napok

A szokásokhoz híven az idén is augusztus első hétvégéjén, azaz augusztus 1–2-án rendezik meg Hegyközcsatárban a Hegyközi Napokat. Motoros és lovas bemutatók, veresenyek, koncertek és táncosok várják a közönséget.

Hegyközi találkozások pünkösd vasárnapján

Hálaadó istentiszteleten együtt ünnepelték a pünkösdöt a frissen konfirmáltakkal a 25, 50, 60 és 70 éve Hegyközcsatárban, illetve a 10, 20, 30, 40, 50, 60, és 70 éve Siterben tettek vallást a gyülekezet előtt református hitükről.

Bálint-napi borverseny Hegyközcsatárban

Hegyközcsatári őstermelő szőlősgazdák borai mérettettek meg a múlt hét végén. Kizárólag a településen termett szőlőből készített borokat neveztek be.

A falu karácsonya Hegyközcsatárban

Együtt ünnepelte Hegyközcsatár lakossága 2014 karácsonyát a helyi művelődési házban felekezeti és politikai hovatartozás nélkül. A rendező és szervező a polgármesteri hivatal volt együtt a református és a római katolikus egyházközséggel.

XV. Hegyközi Napok

Augusztus 1-jén, 2-án és 3-án rendezik meg Hegyközcsatárban a Hegyközi Napokat immár tizenötödik alkalommal a községi RMDSZ és a helyi ifjúsági szervezet, a CSATISZ szervezésében. A helyszín a Kismező.

Fogy a siteri gesztenye

A Nagyváradtól mintegy 20 kilométerre fekvő Siter főleg Árpád-kori műemlék templomáról és a szelídgesztenyefa-ültetvényről vált ismertté. Ez utóbbi egyedi az egész térségben.

Oldalak