Hajdúhét

jordancheap4sale jordancheap4sale.com
growsunlight growsunlight.com

Hajdúhét tavasszal

A korábbi évekkel ellentétben idén márciusban tartják meg az RMDSZ nagyszalontai szervezetének kulturális rendezvénysorozatát, a Hajdúhetet. A szervezők szeretnék ugyanis összekapcsolni az Arany János Emlékmúzeum jövő héten esedékes átadójával és Áder János magyar államfő nagyszalontai látogatásával. Egyúttal ezzel is jelezni kívánják az RMDSZ hajdúvárosi vezetői, hogy Nagyszalonta büszke a hajdú múltjára.

Jubileumi Hajdúhét

Idén immár 15. alkalommal szervezték meg Nagyszalontán a Hajdúhét – Szalontai Magyar Napok nevet viselő szórakoztató rendezvénysorozatot.

Hajdúhét Nagyszalontán

Minden ősszel változatos programok egész sora várja Nagyszalonta lakosait. A helyi RMDSZ-szervezet az idén szeptember 18–23. között rendezi meg a Hajdúhét – Szalontai Magyar Napok rendezvénysorozatot.

A legjobb kolbászt Mezőbaj gyúrta

Csakúgy, mint az előző években, idén is a kolbászfesztivál bizonyult a nagyszalontai Hajdúhét legkiemelkedőbb eseményének. Most is összehozta a baráti társaságokat, a környező települések csapatait és minden mulatni szerető embert.

Sportosan a szalontai Hajdúhéten

A mozgás fontosságát szem előtt tartva, az egészséges életmód jegyében a Hajdúhét második napját a sportolásnak szentelték a szervezők, a városi RMDSZ-szervezet és az Arany János Elméleti Líceum. A piactéren számos vetélkedő várta a diákokat, ezeken örömmel vettek részt a kisebbek és a nagyobbak egyaránt.

Szalontai művészek tárlata

Színvonalas kiállítás nyílt a Hajdúhéten az Arany Palota nagygalériájában nagyszalontai művészek munkáiból. Buzgó Sándor, Domján Sándor, Ghinea-Kenéz Róbert, Krately Róbert, Náday Katalin, Szabó Kinga, Pap Szabolcs és Péntek Lajos mutatta be alkotásait a művészetkedvelő lakosságnak.

Egészségnap a Hajdúhéten

Az egészségmegőrzés fontosságát szem előtt tartva a XIV. Hajdúhét – Szalontai Magyar Napok alkalmával az RMDSZ nagyszalontai szervezete egészségnapot tartott a Magyar Házban. A gyerekek ingyen fogászati ellenőrzésen vehettek részt, és nem kellett fizetni a vérnyomás-, vércukorszint- vagy hemoglobinszint-mérésért.

Hajdúhét Nagyszalontán

Az RMDSZ nagyszalontai szervezetének rendezésében idén immár 14. alkalommal kerül sor a Hajdúhét – Szalontai Magyar Napok nevet viselő rendezvénysorozatra szeptember 19–24. között. Gazdag kínálatában szerepelnek koncertek, kulturális és sportrendezvények, természetesen idén is lesz kolbászfesztivál és minden más, ami a remek szórakozáshoz kell.

Nagyanyáink nyomdokain

A hagyományőrzés jegyében évről évre nagy sikernek örvend Nagyszalontán a Hajdúhéten a szilvásgombóc-fesztivál. A rendezvény célja, hogy a fiatalok megismerjék nagyanyáink főzőtudományát, elsajátítsák a szilvás gombóc készítésének a fortélyait.

Konyhai eszközökből kiállítási tárgy

Az idei nagyszalontai Hajdúhéten különleges tárlatot nyitottak meg az Arany Palota nagygalériájában. A Városi Nyugdíjas Érdekvédelmi Egyesület szervezésében múlt századi használati tárgyakat állítottak ki, illetve az egyesületi tagok kézimunkáit.

Oldalak