Hegyközkovácsi

jordancheap4sale jordancheap4sale.com
growsunlight growsunlight.com

Egy ezredév áll Hegyközkovácsi mögött

A Nagyvárad–Margitta országút mellett terül el, mintegy 16 kilométerre a megyeszékhelytől, közigazgatásilag Bihar községhez tartozik. Még I. István korában alapították Hegyközkovácsit, minden bizonnyal a közeli bihari vár és az ott megalakult püspökség kovácsmesterei lakták.

A gazdagondosság faluja, Bihar

A Biharon gyakorta átutazónak nem kell megállnia ahhoz, hogy megállapítsa, fejlődő településen halad keresztül. Aki mégis megáll, és falusétára indul, az környezetét tudatosan szépítő, csinosító közösségbe csöppen, ahol az infrastruktúra, az életkörülmények szinte már városiak. Utóbbihoz egy több mandátumot maga mögött tudó, tapasztalt polgármester is szükségeltetett.

Áldáshordozók Hegyközkovácsiban

Vasárnap délelőttre ünneplőbe öltözött Hegyközkovácsi népe, Istennek adtak hálát, embernek mondtak köszönetet mindazokért az eredményekért, amelyek az utóbbi időben megvalósultak a közösség életében.

Őszi kalákák megyeszerte

Folytatódott a tavasszal elkezdett önkéntes településszépítő mozgalom. Az elmúlt hetekben is több Bihar megyei településen fogtak össze a helybeliek, hogy rendezzék, szépítsék környezetüket.