kerékpárút

jordancheap4sale jordancheap4sale.com
growsunlight growsunlight.com

Szalontai hírcsokor

A nagyszalontai önkormányzat folyamatosan azért dolgozik, hogy a város lakosainak minél szebb környezetet és jobb életkörülményeket teremtsen, legyen szó akár új munkahelyek létrehozásáról, akár az infrastruktúra korszerűsítéséről. A hajdúváros fejlődését szolgáló legújabb munkákról alább olvashatnak.

Kerékpár nyergében értékeink nyomában

Messzi tájakra utazunk szépet látni, miközben nem vesszük észre a bennünket körülvevő értékeket. Utóbbiak népszerűsítésére hirdette meg a Fedezzük fel Bihar megyét kerékpáron elnevezésű túrasorozatát a Bihar Megyei Turisztikai Desztináció Menedzsment Ügynökség (TDMÜ) és a Bihar Megyei Tanács.

Fedezzük fel Bihar megyét kerékpáron – A bor útja

A Bihar Megyei Turisztikai Desztináció Menedzsment Ügynökség (Agenția de Management al Destinației Bihor) és a Bihar Megyei Tanács közös szervezésében június 10-én kerül sor a Fedezzük fel Bihar megyét kerékpáron elnevezésű eseményre. A kerékpár szerelmesei ezúttal az Érmellék és Berettyó-vidék jelentősebb szőlő- és bortermelő településeivel ismerkedhetnek meg, ezért a biciklis túra A bor útja nevet kapta.

Két keréken Váradról Berettyóújfaluba

Amint arról már lapunk beszámolt, a végéhez közeledik az a határon átnyúló EU-s projekt, amely modern kerékpárutat finanszíroz a bihari megyeszékhely és a határ túloldalán, Hajdú-Bihar megyében lévő Berettyóújfalu városa között.

Kerékpárkölcsönző nyílt Nagyváradon

Augusztus 8-a óta kerékpárokat kölcsönözhetnek a nagyváradiak és turisták a volt Nagyvásár téren (December 1. park), az egyetem orvosi karának épületével szemben, a villamosmegállónál. Tanulók, nyugdíjasok ingyen, a helyi közszállítási bérlettel rendelkezők kedvezménnyel bérelhetik a bringát.

Két keréken át a határon

Több évig tartó előkészítés után végre átadásához közeledik a Nagyváradot Berettyóújfaluval összekötő kerékpárút. A határ menti fejlődést segítő EU-s alapból megépülő út két végén, a partnert önkormányzatoknál érdeklődtünk a fejleményekről.

Épüljenek kerékpárutak Váradon

A következő 12 évben közel 38 kilométernyi kerékpárutat építését javasolja a nagyváradi tanács RMDSZ-frakciója. A tervet BIRÓ ROZÁLIA frakcióvezető és annak kidolgozója, DELOREAN GYULA tanácstag ismertette.