kitüntetés

jordancheap4sale jordancheap4sale.com
growsunlight growsunlight.com

Ezüstgyopár díjat kapott a szalontai tanárnő

A Romániai Magyar Pedagógusok Szövetsége (RMPSZ) kétévente Ezüstgyopár díjjal jutalmazza azokat a pedagógusokat, akiknek életpályája példaértékű, munkásságuk, alkotásuk maradandó értéket teremtett. A neves kitüntetést idén 40 pedagógus vehette át, köztük a nagyszalontai TÓTH JUDIT matematikatanár.

Bihardiószegen adták át az idei Bocskai-díjat

Tárogatójátékkal, szavalatokkal, kórusénekkel gazdagítva zajlott le július harmadik vasárnapján a bihardiószegi református templomban a Bocskai-díj átadó ünnepsége. Ezúttal dr. Erdélyi Géza felvidéki nyugalmazott református püspököt tüntette ki a magyarországi Bocskai István Társaság.

Kitüntették a Bihari Múzeumot

A magyarországi Bihar központjában, Berettyóújfalu szívében áll az 1874-ben épült egykori községháza, ennek emeletén kapott helyet jó egy évtizede a Bihari Múzeum. A negyven évet betöltött intézményt 2014-re Az év múzeumának választották.

Romsics Ignác legyen Prima Primissima-díjas!

Az RMDSZ Bihar megyei szervezete által létrehozott Szacsvay Akadémia történelmi előadássorozatának szakmai vezetője, ROMSICS IGNÁC Széchényi-díjas történész, a Magyar Tudományos Akadémia rendes tagja, az Eszterházy Károly Főiskola Történelemtudományi Doktori Iskolájának vezető professzora is bekerült abba a harmincfős mezőnybe, amelyből a közönség szavazatai alapján kerül ki az idei Prima Primissima-díjas.

Örömforrás és közösségi szolgálat

Az idén a neves nagyváradi helytörténész, közíró, Péter I. Zoltán kapta meg a bihari megyeszékhely múlt századeleji arculatának megteremtőiről elnevezett kitüntetést, a Rimanóczy-díjat. A díjátadó ünnepséget október 15-én, szerdán délután tartották meg az egykori Royal (mai nevén Aranyhordó) kávéházban.

A Holnap asztalához ülhetünk

Nagyvárad lokálpatriótái és a magyar irodalom bárhonnani barátai elégedetten nyugtázhatják: végre méltó és emberközeli emléket állítottak megyeszékhelyünkön a múlt századelőn itt alkotó kiemelkedő költőknek. Október 25-én avatták fel a Holnap Irodalmi Társaság négy tagját ábrázoló szoborcsoportot.

A kitüntetett köszöntése

A múlt hét végén Magdó János kolozsvári magyar főkonzul magas állami kitüntetéseket adott át a Bethlen Kata Diakóniai Központban erdélyi művészeknek, tudósoknak, tanároknak.