Hegyközpályi

jordancheap4sale jordancheap4sale.com
growsunlight growsunlight.com

Az utolsó meccseken avattak bajnokot

A Bihar megyében kiírt három felnőtt focibajnokságból kettőben a záró fordulóban dőlt csak el a bajnokcsapat kiléte a 2015–2016-os idényben.

Európa focitérképén a Bodola Gyula Stadion

November 11. és 17 között Európa-bajnoki selejtezőtornát rendeztek Nagyváradon és Hegyközpályiban négy utánpótlás fociválogatott részvételével. Az eseménnyel a váradi Bodola Gyula Stadion, ezáltal pedig a Pece-parti Párizs is felkerült az európai futballtérképre.

Szüret a Hegyközön

Bár régebben október végén szedték a szőlőt, manapság a klímaváltozás miatt már szeptember közepén elkezdik a szüretelést. A szőlő ilyenkor már édes, mint a méz, szállják is a darazsak, s ha az ember nem elég óvatos, a fürttel együtt egy-egy darázsba is belemarkol. Alulírott még sohasem vett részt szüreten, ezért nagy megtiszteltetés volt számomra, hogy Németiék engem is meghívtak szőlőt szedni.

Pályi napok emlékműavatással

Istentisztelettel, második világháborús emlékmű avatásával kezdődött június utolsó szombatján délután Hegyközpályi község kétnapos ünnepe.

IX. Hegyközpályi Napok

Kilencedik alkalommal rendezik meg június 28-án, szombaton és június 29-én, vasárnap a Hegyközpályi Napokat. A hivatalos megnyitó szombaton 15 órától lesz a hegyközpályi református templomban egy istentisztelettel egybekötött kultúrműsor keretében.

Három magyar csapat megyei őszi bajnok lett

Véget ért a Bihar megyében megszervezett első és másodosztályú labdarúgó-bajnokság őszi idénye. A hajrá igencsak parázsra sikerült, hiszen a 13. fordulóban több játékvezetőnek is meggyűlt a baja a futballistákkal, illetve a szurkolókkal.

László Zoltáné lett a Bodola-díj

Másodszor ítélték oda az RMDSZ Bihar megyei szervezete által alapított Bodola Gyula-díjat, amellyel a megye legtehetségesebb ifi korosztályú magyar labdarúgóját tüntetik ki.

Egyházi és világi ünnep Pályiban

A hagyományos hegyközpályi majálist az idén rendkívüli ünnepi alkalmak is gazdagították. Egyházi elöljárók megáldották a felújított istenházát és annak százéves orgonáját, a helyi önkormányzat és RMDSZ-szervezet pedig nyugdíjas pedagógusokat tüntetett ki. Az eső beleszólt a községközpontba költöztetett színpad programjába, de a koncertek a kultúrházban folytatódtak hajnalig.

Fél távnál tart a megyei focicsapatok felkészülése

Bő egy hónap van még a tavaszi idény megkezdéséig. A Bihar megyei labdarúgó-bajnokságok résztvevői a felkészülés felénél tartanak, többen a bajnoki cím megszerzéséért küzdenek, mások viszont azért, hogy elkerüljék a kiesést. Körülnéztünk a megyei első és másodosztályban szereplő azon csapatok háza táján, amelyek magyarlakta településeket képviselnek.

Oldalak