Caritas Catolica

jordancheap4sale jordancheap4sale.com
growsunlight growsunlight.com

Nemzedékek kézfogása

Az idősek világnapja alkalmából a nagyváradi Szent Erzsébet Idősotthon néhány lakója látogatta meg a szentjobbi Szent István Szociális Központban nevelkedő gyermekeket.

Húszéves a Szent Márton Öregotthon

Húsz éve épült fel és lett átadva rendeltetésének a nagyváradi Szent Márton Öregotthon, ez a szép idősek otthona. Mindezt illőképpen meg is ünnepeltük, három napon át.

Otthon a szépkorúaknak

Tavaly Szent Antal napján adták át Margittán a Szent Antal Idősek Központját. Azóta az épület élettel telt meg, teszi a dolgát, szolgálja a szépkorú embereket.

Osztrák szakiskolások önkénteskedtek Váradon

Az Alsó-ausztriai HTL Mödling szakiskola negyven diákja dolgozott az egykori nagyváradi Szent József Kórház elektromos hálózatának felújításán az elmúlt héten, március 16-19. között a Caritas Catolica önkéntes programjában.

Ökumené a segítésben

RAJNA JÓZSEF főesperes-kanonok-plébános ősei Matyóföldről, Mezőkövesdről telepedtek át a Berettyószéplak melletti Dólyára, ő már ott látta meg a napvilágot 1956. október 9-én. Margittán érettségizett reál szakon, de a környezete várakozásával ellentétben Gyulafehérváron, a teológián diplomázott. Több mint harminc éve szolgál a fugyivásárhelyi plébánián.

Befogadta Szentjobb a gyermekotthont

Lassan másfél évtizede lesz annak, hogy a berlini római katolikus érsek környezetéből elindult az az ökumenikus kezdeményezés, amelynek eredményeként 2006-ban Szentjobbon létrejött a Caritas Szent István Szociális Központ. A létesítmény útját egyengető alapítvány kuratóriumi tagját, dr. Földes Bélát kísértük el egy gyors vizitre.

Egymillió csillag az elesettekért Margittán is

A társadalom peremén élő emberekért, a szegényekért, az öregekért, a betegekért és elesettekért lobogtak november 12-én 18 órától a gyertyák a margittai Árpád-házi Szent Margit római katolikus templom előterében.