Asszonyvására

jordancheap4sale jordancheap4sale.com
growsunlight growsunlight.com

Szerényen meghúzódva az érmelléki dombok között

A Nagyvárad–Szatmárnémeti országúton elhaladók nem sokat láthatnak Asszonyvásárából. Pedig érdemes rátérni az egy kilométeres bekötőútra, a több mint nyolcszáz éves múltra visszatekintő faluban ma annyi a zöldövezet, hogy ritkán látni párját, főleg az Érmelléken.

Kaptafától a citeráig

Volt suszter és szobafestő. Mások hozzá nem értése révén tanult meg hangszeren játszani, hogy aztán másokat is tanítson. Magad uram, ha szolgád nincs alapon készíti is a citerát. Eddig félszázan pengetik a BERTALAN ATTILA keze alól kikerült hangszert.

Asszonyvásárán iskola épül

Kiskereki község három települése közül eddig Asszonyvásárán voltak a legelhanyagoltabbak a tanintézetek. Sikeres uniós pályázatnak köszönhetően új iskola épül a község legkisebb falujában.

Közösségét szolgálja három évtizede

SZÉKELY ISTVÁN tiszteletes valamivel több mint harminc éve vezeti Asszonyvására református közösségét. Ezen túl az egész falu közösségét szolgálja, hiszen immár harmadik mandátumát tölti önkormányzati képviselőként. Ismert és elismert ember, akire mindig és minden tekintetben számítani lehet.

Kultúrház és tyúktolvajok Kiskerekiben

Az 1989-es fordulat óta Kiskereki községben, ha történtek is infrastrukturális fejlesztések, túlzás lenne azt mondani, hogy a lakosság elégedett az eddig elért eredményekkel. Akadnak ugyan kullogóbb falvak, viszont jóval dinamikusabban fejlődők még inkább. Az utóbbi években pályázati forrásból megindult építkezésekről nyilatkozott a polgármester.

Együtt ünnepeltünk

Népes gyülekezetet hívott össze a vasárnapi harangszó az Asszonyvásárai református templomba. Nem csupán imahetet zárni gyűlt össze a közösség, hanem megemlékezni a Magyar Szabadságharc hőseiről.

Békességről szólt az üzenet Asszonyvásárán

Felhőket cibált a szél, néhány szem eső verte az út porát, begombolkóztak az emberek. A korai tavasz igézete hamar elinalt, rügyfakasztó napsütés mintha nem is lett volna még. A templomtoronyból fals bim-bammot sodort a szél, a falu népe ünneplőbe öltözött. Az asszonyvásáriakat nem zavarta a természeti elemek civódása, egyre csak szaporáztak a református templom felé.