kultúra

jordancheap4sale jordancheap4sale.com
growsunlight growsunlight.com

A magyar kultúra hete a Szigligeti Színházban

Január 22-27. között több, rendhagyónak ígérkező előadással, köztük klasszikus zenei koncerttel, vígoperával és irodalmi ihletésű táncszínházi bemutatóval ünnepli a Szigligeti Színház a magyar kultúra hetét.

Elnökválasztási játszma része Biró Rozália kinevezésének halogatása

Az RMDSZ által a Kelemen Hunor lemondásával megüresedett kormányfő-helyettesi és kulturális miniszteri tisztségre jelölt Biró Rozália ellen felhozott kifogásokkal az államelnök a fő ellenlábasán, Ponta miniszterelnökön akart ütni. SZABÓ ÖDÖN megyei ügyvezető elnök vonta le a következtetést és sorakoztatott fel érveket a szenátor asszony kinevezése mellett.

Belopják a szépet a mihályfalvi mindennapokba

Vidéki alkotóműhelyek nagyváradi bemutatásával új feladatra vállalkozott a lapunkat is kiadó Várad kulturális folyóirat. Amint Szűcs László igazgató fogalmazott: kísérletbe fogtak, az első „alany” pedig Érmihályfalva volt.

A magyar kultúra napja Sződemeteren

A Királyhágómelléki Református Egyházkerület és a Szatmár megyei Tasnád Református Egyházközsége Kölcsey Ferenc szülőhelyén közösen szervezte meg az idei magyar kultúra napi ünnepséget, amely a Himnusz keletkezésének dátumából eredeztethető.