Biharfélegyháza

jordancheap4sale jordancheap4sale.com
growsunlight growsunlight.com

Önállósodva töretlenül fejlődik Biharfélegyháza

Nyolcszáz esztendeje lakott település a Nagyvárad–Szatmárnémeti országút mentén, a Berettyó partján fekvő Biharfélegyháza. Zömében magyar reformátusok lakják, tizennégy esztendeje önálló községet alkot Biharvajdával és Újteleppel (Mihai Bravu). Áprilistól ideiglenes határátkelőhelyként is működik a Hajdú-Bihar megyei Pocsaj irányába.

Többlépcsős határnyitás

Tíz határátkelőhely nyílt meg egyszerre február 18-án Románia és Magyarország között, három közülük Bihar megyében van. Március végéig időszakosan, szombatonként 10 és 18 óra között emelik fel a sorompót, de az a cél, hogy végül állandó átkelési pontok legyenek.

Csigacsinálók versenyeztek

Immár harmadjára rendezték meg a magyarországi Biharkeresztesen a hagyományos csigatészta-készítő versenyt. Biharfélegyháza község négy csapattal képviseltette magát. Tavaly a félegyháziakat, ezúttal a vajdaiakat díjazták.

Vezetőképzés volt Biharfélegyházán

Az elmúlt hétvégén Biharfélegyházán tartotta éves vezetőképzését a Vidéki Ifjúsági Szövetség (VIDIFISZ) tag-, illetve partnerszervezeteinek vezetői számára. Az ifjúsági központban megrendezett találkozó szombat reggel vette kezdetét, s vasárnap délben ért véget. Tíz Bihar megyei település közel harminc fiatalja vett részt rajta.

Táncos anyanyelvünk ápolói

Egy héten át libbent a szoknya, csattogtak a csizmaszárak, messze szállt a magyar dal Biharfélegyházán. Felpezsdült a falu, kiszorult a térről a gépzene, helyette a múltból jött a táncmozdulat hordozta üzenet.

Partiumi Néptánctábor lesz Biharfélegyházán

A Vidéki Ifjúsági Szövetség (VIDIFISZ) közösen a micskei Görböc Néptánccsoporttal idén immár hatodik alkalommal szervezi meg a Partiumi Néptánctábort, melyet augusztus 12 és 16 között rendeznek meg Biharfélegyházán. Az oktatás a művelődési házban lesz majd, a résztvevők pedig a Teleház udvarán fognak sátorozni.

Ifjúsági vezetők egymás közt

Rendhagyó találkozót szervezett a közelmúltban a Vidéki Ifjúsági Szövetség (VIDIFISZ) Biharfélegyházán. A megye szinte valamennyi ifjúsági szervezetének a képviselőit látták vendégül a kultúrházban, ahol tanácskozással kezdődött, majd hagyományos disznótoros vacsorával folytatódott, és mulatsággal ért véget a találkozó.

Több településen is fejlesztenek

A hosszú gazdasági pangást követően mintha falvakon is elkezdődött volna némi előrelépés. A településeken járva egyre-másra tapasztaljuk, hogy félbemaradt munkálatok folytatódnak, vagy éppenséggel újabb beruházások kezdődnek.

Félegyházán felújítják a községházát

Biharfélegyháza együttműködést kötött Paptamásival, aminek eredményeként több fontos beruházáshoz láttak neki. Már elkezdődött a település összes utcáinak leaszfaltozása 8,3 km hosszan, amire 1,1 milliárd lejt kaptak – tudtuk meg a félegyházi polgármestertől, Kelemen Zoltántól.

Oldalak