zarándoklat

jordancheap4sale jordancheap4sale.com
growsunlight growsunlight.com

Zarándokhely lett ismét Szentjobb

Megyénkből gyakran szerveznek zarándokutakat közelebbi vagy távolabbi Mária-kegyhelyekre: Máriaradnára, Csíksomlyóra, Mariazellbe, Medjugorjéba, Fatimába, Lourdes-ba, Loretóba. A zarándokok számára lelki megnyugvást ad ezeknek a helyeknek a felkeresése, egyben továbbítják kéréseiket a Szűzanyának. Immár megyénkben is van ilyen zarándokhely.

Egyre imádságosabb lelkűek a fiatalok

A magyarországi Görögkatolikus Metropólia idén is megszervezte augusztus 7–12. között, háromszáz fiatal részvételével, hagyományos zarándoklatát Máriapócsra (Magyarország). Ezúttal először az anyaország határán kívülről, Nagyváradról indult a menet.

A jó Isten hálás asszisztense

BAGLÉ MAGDOLNA parasztcsaládból lett orvos. Egy szabolcsi kis faluban olyan családban nevelkedett három testvérével, ahol természetes volt, hogy vasárnap templomba megy mindenki. Orvos lett, négy gyermek édesanyja. 2010 óta gyalogos zarándokutakon vesz részt, ha teheti. Gyökereiről, életéről, vállalásairól beszélgettem vele a berettyóújfalui Nadányi Zoltán Művelődési Házban.

Kolostor a bércek közt

Nemrég egy zömében székelyhídi turistacsoporttal alkalmunk volt felkeresni Spanyolországban a katalóniai Montserrat-hegyen található bencés kolostort. Az ember életében ritkán adatik meg, hogy ilyen csodálatos helyre eljusson, s ott az alkotó erő és a kétkezi munka ennyire lenyűgöző eredményét lássa.

Összeköt a zarándokút

A római katolikus közösségek, a plébániák a katolikus egyház „közigazgatási területeihez”, az egyházmegyékhez tartoznak. Berettyóújfalu korábban a biharihoz tartozott, most a Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegyéhez. A római katolikus egyházmegyék jelenlegi határait II. János Pál pápa az 1993. május 30-án kelt Hungarorum Gens kezdetű apostoli konstitúcióban fektette le. Júliusban Újfaluban misézett együtt a két püspök.

Zarándoklat Rómába

A Szent Péter Bazilika magyar kápolnájában bemutatott szentmisével ért véget az a zarándoklat, amit a nagyváradi egyházmegye hívei jártak végig Excellenciás Böcskei László vezetésével 2013. február 26-március 2. között az Egyház szívében, Róma városában.