konferencia

jordancheap4sale jordancheap4sale.com
growsunlight growsunlight.com

Nőszervezeti vezetők találkoztak Nagyváradon

Először szervezték meg november 17–18-án a Kárpát-medencei magyar politikai alakulatok nőszervezeteinek fórumát. A rendezvény kezdeményezője Biró Rozália, az Európai Néppárt alelnöke volt.

Érmellék fejlesztéséről tudományos alapossággal

Egyelőre különösebb gyakorlati haszonnal nem járt, legfeljebb az együttlét örömét hozta a XXV. Nyíló Akác Fesztivál részeként az Érmelléki Fejlesztési Ügynökség érmihályfalvi konferenciája.

Népességfogyásról szoboravatással

A népességfogyás régi átka az erdélyi magyarságnak is. E mélyülő problémáról tanácskoztak Érmihályfalván a múlt hónapban. Ekkor avatták fel a Hazaváró édesanya szobrát is.

Nagyváradon ünnepli az anyanyelv napját az Igen, tessék!

Anyanyelvhasználat: igények és lehetőségek címmel tart konferenciát pénteken az IGEN, TESSÉK! mozgalom. Előad többek között Péntek János nyelvész, a Kolozsvári Akadémiai Bizottság elnöke is, az esemény fővédnöke Magdó János, Magyarország kolozsvári főkonzulja.

Nemzetközi Orvosfizikai Nap

A Nemzetközi Orvosfizikai Társaság (IOMP) történetében először rendezik meg a nemzetközi orvosfizikai napot november 7-én. Az esemény Marie Curie születésének évfordulójához is kötődik, aki nagymértékben hozzájárult ezen tudományág fejlődéséhez.

Fazekasok tanácskozása és kiállítása Nagyrábén

Megújuló piacképes hagyomány címmel konferencia és kiállítás nyílik április 17-én, szerdán helyi idő szerint 17 órakor a Hajdú-Bihar megyei Nagyrábén a Kossuth Lajos Művelődési Ház és Könyvtárban.

Konferencia a hitről a Püspöki Palotában

Az elmúlt év októberében megnyitott Hit Éve ösztönzésére a Nagyváradi Római Katolikus Püspökség előadássorozatot indított HIT-konferencia címmel papok és világiak számára, melynek második előadása 2013. március 6-án, szerdán 17.00 órakor kezdődik a Püspöki Palota Dísztermében.