Csokaly

jordancheap4sale jordancheap4sale.com
growsunlight growsunlight.com

Első a lelki építkezés

Közel féléves kihagyás után új lelkipásztora van a Csokalyi Református Egyházközségnek. TOKÁR SÁNDOR feleségével és aprócska gyermekével érkezett az Érmellékre, és a hívek, az általa elmondottak alapján, nagy szeretettel fogadták.

Mázsás teher alatt nő az erő

A testépítés, az erőemelés Székelyhídon egyre népszerűbb sportággá válik. A fiatalok lelkesedését még tovább fokozza KISS ATTILA sikere, aki nemrég világbajnoki bronzérmes lett a natúr erős emberek között.

Építkeznek Csokalyon a reformátusok

Mesteremberek kopácsolnak a padlástérben. Már kicserélték a tetőszerkezet elavult részeit, a lécelést is új méret szerint szabták. Csomókba rakva az új cserép. Előző nap a gyülekezet önkéntesei magasba segítették a födémre valót, immár csak két szaki végzi a precízebb tudást igénylő összepattintást.

Fényes Elek szülőfaluja, Csokaly

Csokaly nevét oklevelek 1338-ban említették először, Chokolként. A Gutkeled nemzetség birtoka volt, 1373-ban a Zólyomi családé, később a makófalvi Makó famíliáé. 1563 után Varkocs Tamás eszközöl ki a falunak adománylevelet.

Paradicsomkert épül Csokalyon

Az a hír járja az Érmelléken, hogy Csokaly határában nagy munka folyik, ha elkészül, az lesz a „paradicsom”. Utánajártunk, s a látottak alapján valóban elismerésre méltó nagyberuházás van kibontakozóban, amely a környékbeliek életét munkalehetőséggel könnyítheti meg.

Hivatását nem euróban méri

Tiszta váróterem, modern rendelő. Mészáros Csilla asszisztensnő épp a páciens adatait jegyzi, miközben CSORDÁS CSABA-JÓZSEF csokalyi háziorvos fejét csóválva megállapítja a részleges diagnózist: túlságosan magas a néni vérnyomása. Gyorssegélyként egy pirulát tétet az idős asszony nyelve alá.

Kié a föld, kié lesz a titulus?

Felröppent a hír, miszerint a csokalyi illetőségű székelyhídi alpolgármester, Csuka József traktoraival felszántotta szülőfalujában a közbirtokossági legelő egy tetemes részét. A helyzet tisztázására Csuka pénteken falugyűlést hívott össze.